Otkriveno! Evo kada će kraljica Elizabeta biti SAHRANJENA i koja je procedura

Britanska kraljica Elizabeta Druga preminula je danas u zamku Balmoral i britanske vlasti će odmah pokrenuti poseban protokol koji je unapred pripremljen.

Na Dan D biće održana nacionalni minut ćutanja. Ministarstvo odbrane će organizovati počast ispred svih zgrada sa naoružanom stražom.

Kasnije istog dana, kako prenosi “Politiko”, u katedrali Svetog Pavla u Londonu biće održana “spontana” misa kojoj će prisustvovati premijer i nekoliko ministara.

Kako prenosi “Politiko”, dan nakon kraljičine smrti, ili D+1, pristupni savet će se sastati u palati Sent Džejms da proglasi Čarlsa za novog vladara. Tome će svedočiti stotine ljudi, uključujući premijera i neke ministre, od kojih će biti zatraženo da nose crne frakove i crne kravate.

Kada će princ Čarls preuzeti presto?

U 15.30, prema dokumentima, premijerka i njeni ministri doći će kod Čarlsa na audijenciju.

Na D+3, u Vestminster holu, primaće saučešće.

Foto: Printscreen/YouTube
Čarls će potom krenuti na turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, a prva destinacija biće Parlament Škotske. Zatim će sutradan posetiti Severnu Irsku gde će u zamku Hilsborou primiti saučešće.

Nakon toga će otići u Vels i prisustvovati svetoj misi u katedrali Liandaf u Kardifu.

Kraljičino telo biće prebačeno iz Balmorala u Edinburg specijalnim vozom. Na svakoj železničkoj stanici na toj relaciji dočekaće je radnici Hitne pomoći i vojnici. Ako to nije moguće, telo će biti prevezeno avionom. Kako taj voz neće moći brzo da putuje, osiguranje će biti izuzetno snažno.

Po dolasku u Edinburg, kovčeg će prvo biti položen u palatu Holirud, a zatim prenet u katedralu Sv. Egidije. Tamo će od kraljice moći da se oproste zvaničnici i civili. Kraljičin kovčeg će potom biti prebačen u London vozom. Na svakoj stanici na toj relaciji voz će dočekivati počasni stražar.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin