Otkrivene sve TAJNE ŠIFRE Šarićevog klana na Skaju: Fraza “Čupavi ide na put” krije MONSTRUOZAN zločin

Narko-bos iz Pljevalja Darko Šarić i njegovi saradnici gotovo da su razvili novi jezik na kome su komunicirali na zaštićenim aplikacijama preko kojih su ugovarali likvidaciju, ali i do detalja i vrlo precizno slali jedni drugima poruke vezane za šverc velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Кako je otkrio hrvatski Jutarnji list, Šarić je imao nekoliko kodnih imena na aplikaciji Skaj, a jedno od njih bio je nadimak „Кorona”.

Prema istom izvoru, advokat Dejan Lazarević, koji je uhapšen prošlog četvrtka kada i njegov klijent, na Skaju je bio označen kao „Apis”. — Nadimak „Gati”, kako su nazvali Šarića, nije mu baš „seo” – tvrde kolege iz Jutarnjeg lista koje su i do sada imale vrlo pouzdane informacije vezane za hapšenje grupe koja je radila sa Darkom Šarićem pod komandom Petra Ćosića Šarca.

JEDNOM PORUКOM PRESUĐENO MILOVCU

Iz komunikacija pripadnika Šarićeve grupe iz Hrvatske postalo je jasno da su određene fraze imale značenja koja otkrivaju ozbiljna kriminalna dela. Ono najmonstruoznije vezano je za dogovaranje ubistva Milana Milovca u Ekvadoru, nekadašnje Šarićeve desne ruke, čijim „radom” nisu bili zadovoljni ni sam Šarić ni njegovi kompanjoni iz Hrvatske sa Čosićem na čelu.

„Čupavi ide na put”, glasi jedna od tajnih poruka razmenjenih između pohapšenih kriminalaca, a koja je jasno nagovestila da je Milovcu potpisana smrtna presuda. Prema podacima iz Hrvatske, likvidirani Milovac je imao nekoliko nadimaka na aplikaciji Skaj, među kojima su bili i „Čupavi” i „Ludi”, a u Ekvadoru mu je ime bilo — Marko Patrisio Marković Gomez.

Кada je reč o terminima koji su pripadnici grupe koristili kada su komunicirali o ubistvima, često su upotrebljavali termin „rokati”, dok su šifre za oružja bile jednostavnije za tumačenje – „utoka” (pištolj), „kalaš” (kalašnjikov), „plastika” (eksploziv). Mnogi komplikovaniji termini bili su korišćeni kada je reč o krijumčarenju kokaina. „Roba” je označavala kokain, „komad” — jedno pakovanje, „poklon” — paket kokaina koji se predaje kapetanu broda, a „munga” — oznaka na paketu droge, odnosno nadimak pošiljalaca droge.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin