OTIŠLA JE U NEMAČKU, A ŽIVI KAO DA JE U BOSNI: Udala se za čoveka kojeg je znala 6 dana i otkrila šta ju je TAMO SNAŠLO

Bosanka Mejasa iz Gradašca udala se u Nemačku gde godinama živi, ali uprkos tome neguje bosansku tradiciju i ističe da je upravo zahvaljujući tamošnjem životu počela više da se posvećuje tradiciji.

Mejasa se udala na mnogima neverovatan način, baš kao što se to radilo nekada- supruga je poznavala samo 6 dana, nakon čega je odlučila da se uda za njega i ode u Nemačku u kojoj nikoga drugog sem njega nije znala. Bosanka je istakla da je bukvalno doživela “brak na neviđeno”.

“Udala sam se na stari vakat, imala sam provodadžiju, baš kao u stara vremena”, rekla je ona i istakla da ima najboljeg supruga.

Kada je stigla u Nemačku, tamo je zatekla veliku kuću i dvorište, te joj se odmah javila vizija kojom je kuću učinila domaćinskom i unela u nju bosansku tradiju. Ona i suprug uredili su enterijer po uzoru na stare, bosanske kuće, a vremenom su dobili još veću motivaciju za to.

“Kad sam došla tamo, zatekla sam sve normalno – kuća, dvorište, sve kao i u Bosni. Onda sam otišla iza kuće, da vidim gde se šta nalazi, a onda sam ga upitala “Šta je ovo”, on mi je odgovorio: “Pa eto, uđi da vidiš, ima neki mutvak (ostava i uz nju šupa gde se drva stavljaju)”. Ja sam otvorila vrata i zatekla pravi sobičak, prijašnji.”, rekla je Mejaha za ITV story.

 

 

 

Mejasi je odmah sinula genijalna ideja, te je suprugu odmah predočila svoju viziju – “Mogla sam ja ovde napraviti bosansku sobu!”.

Vezeni jastuci, ćilimi i ručni radovi postali su osnovni deo njenog enterijera. Mejasa je izrazito talentovana za pisanje pesama, što je posebno oduševilo njenog muža.

Mejasa u Nemačkoj živi kao prava domaćica – sprema zimnicu, kuva, čisti, posadila je razne vrste voća i povrća, a priznala je i da Nemice dosta toga znaju u kuhinji.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin