Otac nije mogao da povjeruje u kakvom stanju je pronašao sina: OSTAVILA BOLESNO DIJETE SAMO I OTIŠLA U PROVOD

Jednoj stanovnici sjevernog dijela Hrvatske važniji je bio izlazak s društvom nego briga za vlastito dijete. Pa je tako 22. jula prošle godine 15-godišnjeg bolesnog sina ostavila kod kuće samog, bez nadzora i brige odrasle osobe.

 

Ta majka je djetetove bolesti bila i te kako svjesna jer je riječ o maloljetniku kojem je utvrđen IV stepen invaliditeta, a zbog dijabetesa tipa 1 ima problem i sa sluhom, kao i niz drugih zdravstvenih poteškoća. S obzirom da se sam ne može brinuti o sebi, 40-godišnjakinja objeručke koristi pogodnost rada s polovinom radnog vremena.

 

I ko zna koliko se dugo još ona ne bi vratila kući iz ljetnjeg provoda van grada u kojem inače boravi, da u dvorište kuće sutradan, po najvećoj vrućini, nije došao dječakov otac nakon čega su se na noge digle i institucije.

 

Naime, bilo je to oko 13 sati 23. jula kada je dječakovog oca dočekao hladan tuš – ugledao je mališana, nakon noći i pola dana provedenog u samoći, na stepenicama kuće vidno uznemirenog i uplašenog. Ubrzo se potom otkrilo i da je 15-godišnjak po visokim temperaturama kosio travu, a koža mu je bila izgorjela od sunca pa je bio prepun uboda komaraca.

 

U trenutku kad ga je otac pronašao imao je i izrazito visok nivo šećera u krvi tako da prema svemu tome otkrivenom su institucije zaključile da dječakova majka, s kojom živi, ozbiljno ugrožava psihički i fizički razvoj djeteta.

 

Policija je nesavjesnu majku krivično prijavila za povredu djetetovih prava jer je grubo zanemarila svoje dužnosti podizanja djeteta, dok ju je ovih dana jedan sud u Hrvatskoj nepravosnažno osudio na 10 mjeseci zatvora, ali u zatvor neće jer je riječ o uslovnoj kazni na dvije godine.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin