Otac na trudničkom: NENAD JE UZEO PORODILJSKO ODSUSTVO I BRINE O TROJE DJECE

Otac na trudničkom: NENAD JE UZEO PORODILJSKO ODSUSTVO I BRINE O TROJE DJECE

 

Porodiljsko odsustvo u najvećem broju slučajeva uzimaju mame, kako bi se poslije porođaja brinule o svom djetetu. Ovo isto pravo mogu umjesto mame da iskoriste i tate.

Ovo je priča o jednom tati Nenadu Cakiću, koji se mijenjao sa suprugom i sada je na porodiljskom odsustvu. Brine se o svojih troje djece – o Vladeti, Iliji i Lenki.

 

“Poslije tri trudnoće i dva i po porodiljska sa njene strane, sitaucija se baš zakomplikovala u kući, da ne kažem zaratilo se, i onda sam došao na ideju kako bih omogućio i njoj da se vrati u normalu, a i dokazao da to nije ništa strašno, da je to jedna uživancija sa svojom djecom i neki odmor od posla”, objasnio je Nenad za Prva Tv zašto je napravio ovakvu odluku.

 

 

Mnogi su ga pitali koji je najbolji, a koji najgori trenutak na porodiljskom odsustvu, pa je ovaj tata ispričao kroz smijeh:

 

“Najbolji je prvi dan prije podne kada sam došao: “U, super, nisam ustao za posao, tu sam sa svojom djecom”, a najgori je prvi dan po podne kada se već vidjelo na šta će to da liči”.

 

 

Na početku nije znao šta ga je snašlo, a sada, kao svaki iskusni tata, sve obavlja u kući kao od šale.

 

“Narodski rečeno, ušemio sam se. Bolje obavljam te neke aktivnosti, pripreme obroka, sve te tehničke dijelove, a drugi dio je da sam mnogo strpljivija osoba nego što sam bio prije svega”, iskren je bio tata Nenad.

 

Svaki roditelj koji je kod kuće sa djecom zna da dani mogu biti potpuno različiti. Mališani nekad miruju, a nekad postanu veoma nemirni.

 

“Zavisi kako su kad raspoloženi. Kad si sam sa njima poslušniji su nego kad je više ljudi. Kada je vikend, pa su tu i Mirjana i njih troje, to se oduži do podne cijela priča”, kaže on za Prva Tv.

 

Kako bi se zabavio, ali i pokazao kako njihova životna priča izgleda, ovaj tata je napravio i Instagram profil, na kom svakodnevno dijeli porodične dogodovštine.

 

“Kad si na porodiljskom, jedini izlazak u svijet ti je instagram profil. Ne viđaš se sa ljudima, ne ideš nigdje”, kaže on, ali vidno sretan što ima tu mogućnost da sa svojom djecom provodi toliko vremena.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin