Otac monstrum koji je u Zagrebu ubio svoje troje djece dobio 50 godina zatvora: Istuširao ih pa im u kakao stavio tablete

Otac monstrum koji je u Zagrebu ubio svoje troje djece dobio 50 godina zatvora: Istuširao ih pa im u kakao stavio tablete

 

Ubica svoje troje djece, Austrijanac Harald Kopitz, u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nakon dvosatnog suđenja kažnjen s 50 godina zatvora.

U vjerovatno najkraćem suđenju u historiji hrvatskog pravosuđa Kopitz je, iza zatvorenih vrata, priznao krivicu za trostruko teško ubistvo.

 

Nepravomoću presudu objavila je sutkinja Iva Gradiški Lovreček. Za svako pojedinačno ubistvo dosuđeno mu je 27 godina zatvora, što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

 

Kopitz je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je zbog zaštite dostojanstva ubijene djece i njihove majke ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivici.

 

Tužiteljstvo Kopitza tereti da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

 

Podsjetimo, riječ je o užasu od 24. na 25. septembra 2021. godine kada su četverogodišnji dječak i sedmogodišnji blizanci provodili uobičajenu večer s ocem dok je njihova majka, bivša Kopitzova partnerica, bila na službenom putu te je ocu svoje djece s punim povjerenjem ostavila mališane.

 

Kopitz im je priredio večeru. Svakom je pomogao potom da se istušira nakon čega im je dao da gledaju crtiće. Tad je već imao skovan bolestan plan čije će posljedice zgroziti cijelu zemlju, a njega pretvoriti u oca monstruma.

 

Oko 22 sata otopio je 30 tableta Diazepama u netom pripremljeni topli kakao nakon čega je takav smrtonosni napitak ulio u dječje flašice na kojima su bila slova njihovih imena. S punim povjerenjem dva sinčića i kćerkica su taj kakao nakrcan lijekom popila, a Kopitz je itekako bio svjestan da će takav koktel za mališane biti poguban.

 

Djeca su preminula od akutnog trovanja u dječjoj sobi, a neki od njih su usnuli čvrsto držeći u rukama plišane igračke s kojima su, najvjerovatnije, i inače odlazili na počinak. Njihova tijela zatim je pokrio jorganom preko glave, nakon čega je Kopitz odlučio presuditi i sebi nagutavši se tableta za snižavanje pritiska.

 

No prije tog finalnog čina u kojem nije uspio, 11 minuta poslije ponoći 25. septembra 2021. Kopitz je na Facebooku objavio najavu zločina ukazujući na samoubistvo jer je ostao bez djevojke i novca, ali i jer mu ni njegova braća masoni nisu pomogli iako im se obraćao za pomoć.

 

Tu dramatičnu objavu su vidjeli njegovi prijatelji, pa su se zbog toga 50-ak minuta kasnije užarili telefoni policije čiji su se radnici zaputili do Mlinova, niti ne pomišljajući da ih čekaju jezivi prizori i neopisiva količina tuge. U stanu tokom uviđaja kriminalisti su uočili i punu bocu skupocjenog šampanjca Dom Pérignon na kojoj je bio stavljen papirić sa porukom “For your new life”.

 

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje kompanije te da je radio za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač.

 

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina, prenosi Hina.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin