Connect with us

Sudbine

Otac i kćerka se u istoj pozi slikali 2007., 2014. i 2019. godine: Ona je porasla ali čekajte da vidite tatu, svi gledaju u jedan detalj! Slažete li se?

Published

on

Tata i kćerka su se slikali u istoj pozi 2007., 2014. i 2019. godine… Alek Kuros je objavio slike sa kćerkom. Slike su iste, poziranje isto, samo je razmak od nekoliko godina.

Slike su veoma simpatične, a pokazale su i kako se mijenjamo tokom godina.  Komentari su bili pozitivni i sam Alek nije vjerovao da će slike postati tako popularne.

Osim toga što je naravno pažnju privuklo to što je djevojčica odrasla, pažnju je privuklo i to kako Alek izgleda. Pohvalili su njegov izgled i prokomentarisali kako izgled bolje nego kada je bio mlađi.

Pogledajte te slike:

Ono što možemo da primjetimo jeste to da je on na zadnjoj slici dosta mršaviji. Kako kaže,  promijenio je neke l0še navike i posvetio se zdravom načinu života.   Počeo je da vježba i da jede zdravije, a smanjio je i izlaganje stresu.

Svi su pohvalili njegov način i poželjeli mu sreću. Svako od nas može uspjeti, ako se dovoljno potrudi.  Kud će vam veća motivacija za nešto od zdravlja? Alek je smršao prvenstveno zbog zdravlja,  a pored toga  izgleda bolje nego prije.(RBSM-RADIO)

Slažete li se?

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Sudbine

VIDEO JE ŠTA MU RADNICA RADI U PRIVATNOSTI, PA SE PREVRNUO: Koristila je to SVAKODNEVNO (VIDEO)

Published

on

Snimak jedne devojke na TikToku je izazvao lavinu komentara i negodovanja. Pročitajte o kakvoj se priči radi.

Odnos zaposlenih i njihovih nadređenih često ume da bude izrazito komplikovan i često zavisi od samih karaktera ljudi, ali i od uslova u kojima se posao odvija. Ponekada se desi da nadređeni prekorače svoja ovlašćenja i svojim ponašanjem direktno ugroze privatnost svojih radnika.

Naime, Amerikanka Ebi Gebo ima više od 270.000 pratilaca na društvenoj mreži TikTok, gde uglavnom objavljuje snimke o modi i svakodnevnom životu. Ona je nedavno objavila video u kojem je ispričala istinutu priču o okršaju sa svojim menadžerom. Nadređeni je rešio da se pozabavi bezbebednošću radnika, pa je pretresao njihove torbe i u jednoj od njih pronašao špriceve koji su mu odmah bili sumnjivi.

Tako besan je iz istih stopa krenuo da pozove policiju i odmah zahtevao da se javi osoba kojoj taj ranac pripada. Tu na scenu stupa Ebi, koja mu je rekla da je pretresao njenu tašnu, na šta joj je menadžer odgovorio da je razočaran u nju i da to od nje nije očekivao. Onda je krenuo da je ispituje čije to špriceve krije, pošto mu ne deluje kao da su njeni i zašto ima špriceve u rancu.

Ebi ga je gledala zbunjeno nakon što ju je nadređeni pitao da li se drogira. Ona je u neverici pogledala u njega i odgovorila mu da one čak ni ne izgleda kao neko ko konzumira narkotike, nakon čega je menadžer od nje izričito zahtevao da objasni čemu onda služe špricevi u njenom rancu.

Isprepadana devojka mu je rekla da pati od dijabetesa, ali da on to već zna. Šef joj je onda odgovorio kako i njegova nećaka ima dijabetes, ali da ne koristi nikakve igle i špriceve, već da insulin dobija kroz insulinsku pumpu.

U ovom trenutku, Abi je već bila van sebe od besa i nerazumnom menadžeru je morala da objasni da ne mogu baš svi sebi da priušte insulnisku pumpu i da lek koji ih održava u životu moraju sami sebi da ubrizgavaju uz pomoć igle i šprica. On je onda tražio da mu dokaže da zaista boluje od šećerne bolesti i zahtevao je da mu pokaže bočicu insulina.

Devojka mu je odgovorila da ona njemu ne mora ništa da dokazuje, ali mu je radi mira i stišavanja situacije ipak pokazala bočicu sa lekom koji je njoj neophodan. Kada je to video, nadređeni je rešio da smiri strasti, ali ne bez opaske je imala sreće i da će je “držati na oku”. Kako bi opravdao svoje bezobzirno ponašanje, rekao je da sve to čini iz bezbednosnih razloga, da bi se uverio da njegovi zaposleni ne uzimaju narkotike. Ebi je istog dana dala otkaz, a mnogi smatraju da je to uradila sa punim pravom, budući da je nekopreturao po njenim ličnim stvarima bez dozvole i njenog znanja, ali i zbog činenice da je bila diskriminisana zbog svog oboljenja.

Ovaj video je do sada pogledalo više od 106.000 ljudi, a komentari koji su preplavili ovaj snimak govore da su mnogi od njih zgroženi ponašanjem menadžera, naročito oni koji pate od iste bolesti. Većina njih je zaključila da je život sa horničnom bolesti težak sam po sebi, a da činjenica da drugi ljudi to odbijaju da shvate i prete vam policijom zato što uzimate lekove od životnog značaja čini ovu situaciju još strašnjom. Osim toga, mnogi su ohrabrili Ebi i rekli joj da je sa punim pravom bezobzirnog šefa mogla da prijavi Službi za pravne i kadrovske poslove.

Ebi ima dijabetes tipa 1, koji joj je dijagnostikovan kada je imala 14 godina. Kaže da je kao tinejdžerka počela često da ide u toalet, da je bila stalno iscrpljena i da je jednom zaspala tokom časova, što joj se nikada ranije nije desilo. Posumnjala je da nešto nije u redu i ubedila je majku da je odvede kod lekara, koji je potom objasnio o kakovom oboljenju se radi. Takođe je dodao da su ti simptomi propratna pojava dijabetesa. Devojka je kao terapiju za kontrolisanje šećera u krvi dobila insulin i to je lek koji joj omogućava iole normalan život, piše portal Bored Panda. Njeni snimci na TikToku umaju za cilj da edukuju i rasveste ljude i objasne im šta znači život sa hroničnim oboljenjem, ali i da im predoče šta znači diskriminacija zbog bolesti.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Priča koja slama srce: MOM SINU NEMA LIJEKA, ALI ČINIMO SVE DA MU ŽIVOT UČINIMO LJEPŠIM

Published

on

Priča koja slama srce: MOM SINU NEMA LIJEKA, ALI ČINIMO SVE DA MU ŽIVOT UČINIMO LJEPŠIM

 

 

Danin Ljutvijević je napunio osam godina, a ne govori, ne hoda, ne ide u školu i iz dana u dan se bori za život.

“Danas nam je divan dan! Duša naša, naš jedinac, naš borac slavi 7. rođendan”, napisao je na svom Facebook profilu Daninov tata Rusmir Ljutvijević, taksista iz Zenice, koji se po humanosti i optimizmu pročuo širom svijeta.

 

Rusmir je uprkos teškoj borbi za život i zdravlje svog jedinca, usred dana i noći na raspolaganju roditeljima druge djece s teškoćama u razvoju, ali i teško bolesnim, starim i iznemoglim sugrađanima i ljudima sa invaliditetom. Svojim taksijem on ih besplatno vozi u bolnicu, ambulantu ili na vježbe.

 

“Znam šta znači kad nemaš marku ili dvije za svoje dijete da ga odvezeš ljekaru”, rekao je ranije za “Srpskainfo” tata Rusmir.

 

Objasnio je svoju nevjerovatnu računicu.

 

“Na točkovima sam od ranog jutra do kasno u noć. Pola kilometara pređem za neko dobro, pola za pare. Meni i mojoj porodici to je dovoljno”, rekao je tata Rusmir.

Sa suprugom Aminom i prijateljem Andrijom Petrovićem i njegovom porodicom, svom je Daninu pripremio rođendansko slavlje za pamćenje. Torta, svjećice, baloni, posluženje, slikanje sa drugarima – sve je bilo “tip top”. Mali slavljenik, dječak koji pati od okrutne i rijetke genetske bolesti, mekdermid sindroma, riječima im nije mogao zahvaliti, ali je sve rekao osmijehom.

 

“Mom sinu nema lijeka, ali se borimo da mu olakšamo život i djetinjstvo učinimo sretnim, koliko je to moguće. Nisu mu došli školski drugari, jer on ne ide u školu.

 

Za ovako bolesnu djecu nema škole. Ni na vježbe, koje su mu neophodne, zbog korona virusa, ne može da ide. Za njega bi to bilo previše opasno. Nije primio nijednu vakcinu, jer ni to ne smije. Čuvamo ga, kao pod staklenim zvonom”, kaže tata Rusmir.

 

Ipak, rođendan je slavlje koje se ne propušta, pa su ga proslavili, uz minimalan broj gostiju. Ljutvijevićima su se pridružili Petrovići i njihova dječica. Petrovići su, inače, pozati kao porodica koja svakodnevno pomaže djeci s teškoćama, teško bolesnoj djeci i njihovim roditeljima.

 

Daninov rođendan je rasplakao i raznježio region, ali i prijatelje porodice u dalekom svijetu. Stiglo je na stotine čestitki, među kojima je bilo i onih ispisanih na njemačkom i engleskom.

 

“Srećan rođendan malom lavu, našem ljepotanu, malom velikom dječaku, momčini, junaku, paši…i njegovim divnim, dobrim roditeljima”, neke su od poruka.

Rusmir i Amina Ljutvijević, roditelji malog Danina, vjeruju da je dobrota bitnija od materijalnog blagostanja i novca i da je sve ljude jedan Bog stvorio i na ovaj svijet doveo.

 

“Kakva vjera, kakva nacija! Kakva priča o ‘našima’ i ‘njihovima!’ Nema šta za našeg sina, ali i za drugu bolesnu dječicu, nisu uradili Andrija, Ivan, Miljan,

 

Jovo… Oni su moji, nemam ja nikog prečeg”, poručuje Rusmir Ljutvijević, najhumaniji taksista na Balkanu i tata velikog srca.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Bilo je puno KRVI! Ženu u Splitu ujela zmija, lekar otkrio kakav je gmizavac bio: “Osetila sam jak BOL”

Published

on

Dodala je da joj je rana dezinfikovana, jer, kako joj je rečeno, zubi zmije mogu da budu puni bakterija

 

Državljanku Rumunije sa adresom u Splitu na plaži Žnjan ujela je zmija, za koju se ispostavilo da nije otrovnica, piše portal Dalmacija Danas.

 

Ona je ispričala da joj je na plaži zazvonio mobilni i da pošto je odlučila da se javi, povukla se u hladovinu obližnjeg stabla.

 

– Pričala sam, a onda sam samo odjednom osetila jak bol. Kada sam pogledala nogu, videla sam zmiju koja beži u obližnji grm – ispričala je Monika.

 

Rekla je i da je bilo puno krvi, pošto se ispstavilo da je zmija ujela u venu.

 

Uspela je ipak da uđe u auto i odveze se do bolnice, gde joj je lekar rekao da nije reč o zmiji otrovnici.

 

Dodala je da joj je rana dezinfikovana, jer, kako joj je rečeno, zubi zmije mogu da budu puni bakterija.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala