Ostarila preko noći: LIJEVO SAM JA 2019, A DESNO SAM ISTO JA, 2020. GODINE ONO što JOJ SE DOGODILO JE PAKAO ima SAMO 16 GODINA

Ostarila preko noći: LIJEVO SAM JA 2019, A DESNO SAM ISTO JA, 2020. GODINE

 

 

Raizel Grejs Kalago (16) bila je mis u nekoliko navrata na Filipinima. Međutim, prošle godine počeo je njen pakao. Tada je praktično preko noći počela da primjećuje bore.

Vrlo brzo je “ostarila” nekoliko decenija. Iako i dalje pohađa srednju školu, kada se pojavi na ulici, svi misle da je u pedesetim godinama.
“Promjene su počele da se dešavaju prvo u vidu osipa ispod vrata i lica. Boljelo me je na dodir. Onda, kada bi se osip povukao, ostale bi bore. Obilazili smo sve moguće ljekare ali niko nije imao pojma šta mi se dešava – kaže Raizel.

Konačno su u jednom trenutku došli do stručnjaka koji je otkrio izvor njenih problema. U pitanju je ekstremno rijedak poremećaj po imenu progerija ili Hačinson-Gilford sindrom.

“I dalje sam mlada, a izgledam kao starica i sa tim moram da se pomirim. Ljudi često misle da sam starija od svoje majke, ona je izrazito mladolika – kaže Raizel.

“Pošto se sve dešavalo u vreme pandemije, nosila sam masku pa mi je bilo malo lakše. Ne mogu da se pomirim sa svojim stanjem, stid me je da izlazim i zato i dalje nosim masku i ne planiram da je skinem. I komšiluk me pita šta mi se desilo, a ja prosto ne mogu više da odgovaram na ta pitanja. Samopouzdanje mi se potpuno srozalo i plašim se da nikad neću moći da vratim svoj nekadašnji izgled – očajna je ova tinejdžerka.

“Trenutno na cijelom svijetu ima oko 200 dijagnostikovanih slučajeva progerije. Za tu bolest i dalje nema lijeka, tek se istražuje – kaže dr Džejms Jang, koji joj je i identifikovao bolest. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin