One se nikada nisu udavale i nemaju LIČNE KARTE: Ovo je 5 sestara iz Bosne nazivaju VIRDŽINE a radi ovoga nose CRNINU

Ovo je pet sestara iz Bosne i sa sigurnošću možemo reći da ih zovu djevicama radi njihove opredjeljenosti da nose zauvijek crninu uprkos tome jer nikada nisu bile udate kao i to da nemaju ličnu kartu.

 

“Mi živimo nasu patnju, naše napore i naš rad. Mi radimo puno ali trosimo jako malo” Ovako počinje priča od Stoje koja je jedna od pet sestara Zarić koja živi na roditeljskom imanju u selu Mrtvica koja se nalazi između Brčkog i Lopara.

 

Sestre Zarić iz sela Mrtvica kod Brčkog sestre, Petra, Stoja, Goja, Anica i Živana iako su starije odlučile su da se ne udaju i cijeli život je posvećen brizi roditeljima i vrijednom radu koji se desavao u porodičnom domaćinstvu.

 

Upravo rai svega toga ovo su sestre koje marljivo rade na tome da obrađuju zemlju. da čuvaju stoku i da se bave nekim tradicionalnim muškim obavezama tokom cijelog dana od zora do mraka.

 

Dvije kcerke su pronasle i bracno blazenstvo dok je pet ostalo uz roditelje i pomagale su im u svemu. Sestre su efikasne kada se radi o sjetvi kukuraza.

 

Sestre Zarić su rekle da su zadovoljne sa tim da ostanu uz roditelje i tvrde da su se opredjelile na isti način da im pruže sve što treba. Njihovo imanje je bogat stokom, goveda, ovce, svinje i zivinu-

 

One marljivo brinu o zemljistu a ako je potrebno onda su spremni zakopati dodatne hektare. Cvrsto vjerujemo da je ovo Boziji plan a mi sestre Zaric zivimo jedna uz drugu, kao domacinstvo.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:               INSTAGRAMU               I             FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)