OLIVERA JE ORGANIZOVALA NAJVEĆE PLJAČKE I ŽENA PRED KOJOM SU KRIMINALCI DRHTALI: Imala je milione, pa dotakla dno

0

Olivera Ćirković jedna je od najintrigantnijih javnih ličnosti u Srbiji, te je od bivše vrlo uspešne košarkašice u Jugoslaviji, postala članica kriminalne grupe “Pink Panter”, a zatim i u zatvoru napisala knjigu “Pink Panter – moja zatvorska ispovest”.

Ona je prototip jake i sposobne žene kojoj na energiji i hrabrosti zavide čak i muškarci. Poznata plavuša je rođena u Beogradu 1969. godine, te je kao vrlo mlada pak počela da se bavi sportom, i igrala je košarku najpre u KK “Voždovac”, pa u KK “Crvena zvezda”, a postala je i reprezentativac Jugoslavije u ovom sportu. Međutim, na sportsku karijeru ubrzo je bačena senka, a Olivera je postala poznatija po svojim kriminalnim poduhvatima.

Kada su svetski mediji objavili vest o “ženi pauku” koja je uhapšena u martu 2012. godine kao jedan od mozgova najpoznatije lopovske bande na svetu, “Pink Panter”, a potom i da je pobegla iz najčuvanijeg zatvora u Atini, “Koridalos”, javnost u Srbiji bila je šokirana. Mediji u Srbiji odmah su je krstili u “žena zmaj”, zbog čega je postala jedna od najpoznatijih naših žena kriminalaca.

Olivera Ćirković
foto: Printcsreen Youtube

Posle izlaska iz sporta, iz hobija je počela da se bavi prodajom bundi i markirane odeće u Beogradu. Pošto je roba koju je prodavala bila sumnjivog porekla, njen hobi je bio na ivici zakona. Tim poslom počela je da ulazi u kriminal. Prvi put je uhapšena na Kritu 2006. godine, gde je bila organizator pljačke zlatare. Tada je već bila član “Pink Pantera”. Zbog ovog zločina je provela u zatvoru dve i po godine. Nakon izlaska nastavila je sa svojim kriminalnim poslovima, uglavnom pljačkama zlatara.

Sledeći put uhapšena je u martu 2012. godine prilikom pripreme krađe. Već u julu iste godine ulazi u istoriju kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz grčkog zatvora. Sam čin bekstva iz zatvora naišao je na veliku podršku, kako zatvorenika i zatvorenica po kazamatima, tako i čitave javnosti. Tokom njihovih pljački nije bilo povređenih niti ranjenih, zbog čega je dobijala nadimke poput “Amazonka”, “Žena zmaj”, “Kraljica” i slično.

U septembru iste godine ponovo je uhapšena i dobila je kaznu od 32 i po godine zatvora. Nakon mnogobrojnih žalbi apelacionim sudovima puštena je u avgustu 2017. godine. Kod nas je davala mnoge intervjue, gostovala je i gostuje na televizijama, a napisala je i dve knjige “Ja, Pink Panter” u kojima je otkrila sve tajne svog života i zanata.

– Najteži trenutak za mene je bio posle mog bekstva iz zatvora. Odlučujem da se vratim po drugi put u istu zemlju iz koje sam pobegla zbog najvećeg posla koje sam ja planirala. To je bio odličan potez jer je bio posao završen. Loše je što je ispao takav splet okolnosti i uhvaćeni smo posle nekoliko dana. Moja je neka greška i uvek u kriminalu zbog neke sitne greške sve ode dođavala – rekla je Ćirković pa potom nastavila:

– Koja je to drskost bila da se vratiš u istu zemlju odakle si pobegao i uzmeš svo to zlato. Uradili smo to u 8 sati ujutru neprimetno. Pola ekipe je otišlo u Beograd, a ja sam spavala na tom zlatu i čuvala ga kao kokoška na jajima. Bilo je oko 30 kilograma zlata, ali je u njemu bilo i mnogo dragog kamenja i skupih satova.

Ta vrednost je bila ogromna. Kada su me uhapsili tada sam znala da nema kraja mojoj robiji i prvi put u životu pomišljam da sam izgubila rat. Dobila sam 32 godine, ali posle 3 suda smanjeno je na 12 godina. U Grčkoj se nikada ne odleži puna kazna već tri petine i onda imaš i neke povlastice ako si društveno koristan. Klub mi je tada takođe pomogao u premeštanju u neke bolje sobe. Tako da su i te neke moje sportske zasluge i u kriminalu pomogle po malo.

Ona je u svom gostovanju u emisiji Sceniranje otkrila zašto je pobegla iz čuvenog grčkog zatvora, koji joj je zapravo bio drugi u životu.

 

– Već kod drugog ulaska u zatvor ti znaš šta te čeka. Čeka te jedna ustanova jako glupa. Ona nema smisao, čim te ne popravlja ili ne napreduješ, već te nazaduje mora biti glupo.

Ulazim u ustanovu koja će me svakim danom degradirati. Vreme staje, nisi koristan i samo si teret svojim najbližima. Jer u Grčkoj su toliko siromašni zatvori i toliko je sve na nekom baš lošem nivou da ti nemaš dinara za osnovno. Nemaš za toalet papir, uloške, higijenu, hranu – rekla je Ćirković i dodala:

Olivera Ćirković
foto: Kurir TV

– U glupoj si ustanovi i ako malo mozga imaš to te neće napraviti boljim. Pritom te čekaju sa katanom tužioci koji su 80% specifične strukture ličnosti. Kada bi ih dobro ispitali, našli bi im neku šifru. To su ljudi koji imaju neograničenu želju za kažnjavanjem koja izlazi iz realnosti. U sudijama ćemo naći normalniju strukturu nego kod tužioca.

Ona se potom osvrnula i na probleme sa kojima se nosila tokom boravka u Koridalosu.

– Ja tu živim sa ženama koje su odživele život na margini. Spavale ispod mostova, bivše narkomanke. Zlostavljane kao male i pune agresije, čovek koji je zlostavljan u 90% slučajeva postaje agresor i on. One su podmekle. Bio je konflikt oko telefona. Meni je sin otišao u Ameriku i to je za mene bio veliki događaj. Ta žena koja je bila sa mnom u sobi je bila neka vrsta lokalnog magnupa – rekla je Ćirković, pa nastavila:

– Nikada se nisam bavila da budem glavni baja zatvora, to rade te marginalne osobe. Ja sam par puta pokazala da niko ne sme na mene i ti lokalni mangupi su me poštovali. Meni je sve odgovaralo do trenutka dok nije udarila na mene. Ušla je u sobu i krenula da viče na mene. Toliko me je iznervirala da me je pljunula. Njoj je trebao taj konflikt sa mnom da bi svima pokazala da je glavna. Normalno da sam je rešila u dva tri poteza jer sam veća od nje. Ona je tu obrukana, svu tu karijeru koja je gradila ona je za jedan minut izgubila. To je u zatvoru najveća bruka tih lokalnih mangupa.

Naravno, nakon takvog pada je usledila skrivena osveta koju Olivera nije mogla ni da zamisli.

– Pošto su bili kreveri na sprat. Ja sam na donjem krevetu okrenula njoj leđa i čitala knjigu. Sve vreme se ona pripremala, skidala je žilet sa brijača. Druge devojke su bile izbezumljene. Ona je meni prišla sa leđa i isekla me žiletom ispod oka. Nisam znala o čemu je reč, nisam ni osetila da me je isekla. Osetila sam samo nešto toplo i onda sam videla krv. Njen sledeći potez kao lokalnog mangupa bio je da pozove nadređene i zatraži zaštitu. Tada sam shvatila da moram biti opreznija u zatvoru. Jer junačenje ne znači ništa, a sledeći put bi mogla bez oka da ostanem – rekla je Ćirković.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *