OKRUŽEN POLICIJOM I LEKARIMA, SAMO MU 1 OSOBA IZ FAMILIJE DOLAZI I TO DO VRATA?! Najnoviji detalji o dečaku ubici sa Vračara

Dečak (13), koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru počinio jedan od najtežih zločina u istoriji Srbije, ubivši devetoro svojih školskih drugara i čuvara, i ranivši petoro učenika i nastavnicu istorije, već skoro dva meseca se nalazi na jednoj psihijatrijskoj klinici u Beogradu, i prema do sada dostipnim informacijama on nije imao prilike da se vidi ni sa majkom ni sa ocem.

Naime, dečak ubica smešten je na klinici, sam u sobu, ali pod budnim okom policije i lekara koji ga opserviraju. Njegov otac se od 3. maja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je sina vodio u streljanu i obučavao ga da puca i nije adekvatno obezbedio oružje koje je čuvao u kući.

– I protiv majke dečaka je tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi se utvrdilo da li je ona počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta. Ona se nalazi na slobodi – kaže izvor i dodaje da uprkos tome, prema do sada dostupnim informacijama, majka nije otišla da vidi sina na psihijatrijskoj klinici. – Njemu rođaka donosi stvari, ali samo do vrata. Preda kesu ili torbu osoblju i ide dalje. Kod njega ne ulazi – ispričao je ranije naš izvor.

Kako dalje saznajemo, dečak ubica je prilično svestan situacije u kojoj se nalazi.

– On zna da ne može krivično da odgovara, jer ima manje od 14 godina. Zna i da se nalazi u bolnici. Deluje kao da mu je sve jedno što je tu, jedino što ima čuvare, policajce u sobi i ispred sobe, pa mu je to malo neobično – navodi sagovornik upoznat sa situacijom.

Inače, kako je Kurir pisao, dečak ubica je u jednom trenutku izrazio želju da svojim roditeljima nešto poruči.

– Jednom je rekao da bi želeo da poruči majci i ocu da novac koji su štedeli za njegovo školovanje ulože u indeksne fondove, kako ne bi propadao dok je on zatvoren – ispričao je naš dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu zabranio je dečakovoj majci da raspolaže svojom imovinom, a ista mera doneta je i prema njegovom ocu pre 15 dana.

– Pošto se majka danima raspitivala kod notara kako da prenese imovinu na treće lice, a otac je tražio da mu u pritvor dovedu notara kako bi to isto učinio, odlučeno je da im se privremeno zabrani da raspolažu, otuđe i opterete hipotekom svoje nepokretnosti i pokretnu imovinu. Ova mera može da traje do pravosnažnog okončanja sudskog spora – objasnio je naš izvor.

Podsetimo, dečak ubica je kobnog jutra došao u školu, a sa sobom je poneo dva očeva pištolja i Molotovljeve koktele koje je sam napravio. Sačekao je da zvoni za početak prvog časa, a onda krenuo ka ulazu u školu, gde ga je zaustavio čuvar Dragan V. koji je primetio da je čudan.

Dečak je tada izvukao pištolj iz ranca i ubio čuvara, potom i tri devojčice u hodniku škole. Zatim je ušao u učionicu istorije, gde je njegovo odeljenje imalo čas i tu ubio još šestoro učenika i ranio petoro i nastavnicu. Nakon krvavog pira, otišao je u školsko dvorište, razoružao se i pozvao policiju.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin