Oko ove kuće na Havajima sve je spaljeno, a ona netaknuta. Evo mogućeg razloga

Havaje je nedavno pogodila jedna od najvećih katastrofa u historiji otoka. Ogroman dio Mauija, pravog turističkog blaga, pretvoren je u prah i pepeo. Svjetski mediji prenosili su stravična svjedočanstva preživjelih, a sada pažnju privlače novi detalji.

Naime, kuća crvenim krovom i zeleno-bijelim zidovima koja se nalazi odmah do oceana na zapadnom dijelu otoka Mauija u Havajskom otočju nekim je čudom uspjela preživjeti požar koji je nedavno poharao taj otok i u gradu Lahaini usmrtio najmanje 111 osoba.

Fotografije koje je načinio fotograf Patrick T. Fallon novinske i foto agencije AFP pokazuju da su okolne kuće sve stradale u požaru. Uz to, čak je i dio njezine okućnice ostao maltene netaknut.

Pattie Tamura, 67-godišnja Amerikanka čija obitelj posjeduje jednu od drugih kuća koje požar nije uništio, rekla je da je njezina kuća preživjela zato što ima debele betonske zidove koji nisu zapaljivi. “Moj je djed sagradio kuću od cementa kako bi se zaštitio od kukaca i truleži koja zna napasti drvo. Sigurna sam da je kuća čitava zbog njegovog znanja i sposobnosti”, rekla je Tamura, prenosi Jutarnji list.

 

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin