Oglasio se sin atentatora iz Slovačke nakon što je njegov otac pokušao da ubije premijera Fica

“Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo”

 

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je danas u atentatu kada je na njega pucano u ispred zgrade Vlade Handlovi. On je je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazi se u teškom stanju.

 

Osumnjičeni za napad na premijera Slovačke Republike Robert Fico je 71-godišnji levičar Juraj C. koji je, kako javlja “aktualiti.sk”, verovatno legalno posedovao oružje iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca u premijera.

Na internetu su se pojavile tvrdnje svedoka da je prvo viknuo na Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje. Zatim je zapucao.

 

Muškarca je policija uhapsila odmah nakon napada. Trenutno je u pritvoru, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija Slovačke.

 

“Aktualiti.sk” je kontaktirao sina osumnjičenog atentatora, koji je šokiran situacijom. On je potvrdio da je otac imao pištolj u legalnom posedu.

 

“Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo”, rekao je on.

 

Na pitanje da li gaji mržnju prema Ficu, on je odgovorio: “Reći ću vam ovo – nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome.”

 

Čovek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je takođe negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.

 

“Možda je došlo do ‘kratkog spoja’, ne znam. On je nasilniji čovek, ali ne da bi postao psihijatrijski slučaj ili nešto slično”.

 

Osumnjičeni je, kako dodaje slovački portal, bio umetnički aktivan. Objavio je nekoliko zbirki poezije.

 

U 2016, Juraj C. je radio za privatnu službu obezbeđenja. Tada je i sam postao žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci, i napao ga.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:   INSTAGRAMU     I   FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin