Oglasio se Sekretarijat za inspekciju: “Kartel” bio bespravno postavljen, grad doneo rešenje o uklanjanju

Komunalna inspekcija Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, sprovela je postupke inspekcijskog nadzora za bespravno postavljene plutajuće objekte…

 

Splav “Kartel” na Sajamskom keju koji je potonuo tokom vikenda bio je predmet inspekcijskog nadzora Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kao bespravno postavljeni plutajući objekat za koje je doneto rešenje o uklanjanju i izvršenju, saznaje Kurir.

 

Splav je u noći između subote i nedelje pola sata posle ponoći počeo da tone, a gosti su skakali u ledenu i prljavu vodu i plivali kako bi se spasili. Zahvaljujući policiji izbegnuta je tragedija.

Nadležno tužilaštvo istražuje okolnosti i uzroke potonuća splava. Pojedini očevici događaja tvrde da je splav počeo da tone posle pucanja mostića koji objekat spaja sa obalom kada se na njemu sukobilo obezbeđenja s gostima. Onda je nastao stampedo i većina gostiju je panično skakala u hladnu Savu i plivala ka obali, dok su neki stajali kao ukopani u strahu da se ne udave.

 

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kažu za Kurir da je postupajući po Odluci o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda, a pri tome uzimajući u obzir da uređenje vodnog zemljišta predstavlja delatnost od posebnog interesa za Grad Beograd, Komunalna inspekcija Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, sprovela je postupke inspekcijskog nadzora za bespravno postavljene plutajuće objekte u zonama označenim prema Planu mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada.

 

– Predmet inspekcijskog nadzora bio je i bespravno postavljeni plutajući objekat-splav “Kartel“. Za predmetni plutajući objekat-splav doneto je rešenje o uklanjanju, kao i rešenje o izvršenju. Imajući u vidu da su doneta rešenja o uklanjanju plutajućih objekata postala izvršna, Grad Beograd je započeo sa uklanjanjem nelegalno postavljenih plutajućih objekata po utvrđenoj dinamici. Trenutno se uklanjaju plutajući objekti sa poteza od bloka 70 a do bloka 45 GO Novi Beograd – naveli su iz Sekretarijata.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

– KLIKNI OVDJE  www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin