Oglasio se Erdogan: Evo šta je rekao o SASTANKU Putina i Zelenskog

Napredak u pregovorima između ruske i ukrajinske strane, koji su počeli danas u Istanbulu, otvorio bi put za sastanak dvojice predsednika ovih zemalja, i Anakara je spremna za njegovu organizaciju, poručio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

U obraćanju delegacijama pregovarača u predsedničkoj palati u Istanbulu, Erdogan je rekao da je došlo vreme da razgovori daju konkretne rezultate bez obzira što, kako je naveo, pregovarači imaju “legitimne zabirnutosti” i pozvao je na hitan prekid vatre, prenosi BBC.

– Dobro došli u Tursku i naš Istanbul. Drago nam je da vas ugostimo u tako važnom trenutku, uložili ste velike napore u ime svojih zemalja. Sukob u Ukrajini je veoma uznemirujući za nas kao vašeg prijatelja i suseda. Na samom početku krize, uložili smo iskrene napore na svim nivoima i nastojali da ispunimo zahteve prijateljstva, dobrosusedstva i prava. Pokazali smo fer pristup koji štiti i poštuje prava obe strane na svim platformama gde imamo glas – saopštio je turski predsednik, prenosi TAS S.

On je još naglasio da je za “zaustavljanje ove tragedije” odgovornost na stranama, da “u postizanju pravičnog mira neće biti gubitnika”, kao i da “nastavak sukoba nikome ne ide u korist”.

Erdogan je rekao i da se nada da će sastanci biti od koristi za zemlje i region, a posebno je naglasio da su ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i ruski predsednik Vladimir Putin dragoceni prijatelji Ankare, navodi Rojters.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin