ODUZETA licenca staračkom domu u kom je medicinska sestra zlostavljala baku: Nakon JEZIVOG snimka (VIDEO)

Nakon što je objavljen snimak na kom medicinska sestra tuče staricu u Peći oglasilo se i Ministarstvo finansija

 

Nakon jezivog snimka iz staračkog doma “Orenda” u Peći, Ministarstvo finansija Kosova objavilo je danas da je pomenutom domu za stara lica oduzeta licenca. Kako navode, obavljena je istraga, a zaposleni su ispitani.

 

– Jedinica za inspekcijske poslove socijalne službe izvršila je neposredan uviđaj na licu mesta, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka.

 

Zaključak inspekcijskog izveštaja dostavljen je danas Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju dozvole za pružanje socijalnih usluga subjektu “Orenda”.

 

Prema odluci Komisije, predmetni subjekat je dužan da u roku od 24 sata o odluci obavesti porodice stanara, a do 7. novembra dužan je da dostavi licencu i zatvori delatnost pružanja usluga socijalne zaštite – saopšteno je.

 

 

Podsetimo, slučaj koji je potresao region dogodio se u ovom objektu kada je jedna medicinska sestra zlostavljala staricu i šamarala je. Ćerka starice koja je fizički zlostavljana rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”. Ćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

 

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se “branila” od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak. U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je “ona (starica) prva napala”, jer je bila agresivna.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin