Od sutra NOVE cene goriva: Evo za koliko je nafta POSKUPELA na berzama i šta to znači za Srbiju

Za poljoprivrednike na pumpama NIS ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel

 

Cena barela nafte tipa “brent” koju prate cene u Srbiji je na svetskim berzama porasla sa 112 dolara od prošlog petka na današnja 114 dolar, što je poskupljenje od oko dva odsto, i u trendu je daljeg rasta.

 

Budući da maloprodajne cene goriva na domaćim pumpama prate kretanja “crnog zlata” na globalnom trštu, ovo je glavni signal vozačima da se pripreme za moguće blago poskupljenje evrodizela i bezolovnog benzin BMB 95 od sutra na domaćim pumpama, pod uslovom da se do tada drastično ne promeni trend na svetskim berzama.

 

Tačan iznos novih cena ovih goriva biće poznat sutra do 15 časava, kada ga na svom sajtu objavi Ministarstvo trgovine.

 

Do tada će važiti maksimalna cena od 202,2 dinara za litar evrodizela, i 184 dinara za litar evro premijum BMB 95, kako je utvrđeno 20. maja.

 

Prethodno je dizel koštao najviše 202 dinara, a benzin 180 dinara.

 

Podsetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.

 

Za poljoprivrednike na pumpama NIS ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin