Od muža je zatražila da majku pošalje u starački dom- Obećao je da hoće a onda uradio nešto radi čega su svi zaplakali

Svi smo mi svjesni toga koliko se jedna majka potrudi da uloži napor da odgoji svoje dijete i radi toga nikada se neće požaliti. Dođe vrijeme kada dijete treba da se uda ili oženi a ona i tada bude jako sretna.

 

Ali nekada se desi da ta snaha ili zet ne budu zadovoljni i taj njen rad dugogodišnji bace u drugom planu a ovaj put riječ je o snahi. Ona nije mogla da gleda majku od svog supruga da jeste ženu koja ga je odgojila i dala mu sve.

 

On je imao staru majku. Ali jedan dan se dešava da njegova supruga napušta jelo i odlazi u svoju sobu.

 

Onda je majka rekla: Idi sine za njom vidi da li je bolesna, nemoj da ona zaspi gladna. Sine treba da paziš svoju suprugu.”

 

I on je u tom trenutku pomislio da mu je supruga mozda bolesna pa je otišla za njom u sobu.

 

Pitao je: “Ljubavi da li si bolesna? Zašto ne jedeš sa nama? A ona mu TADA reče: “Ne mogu, kada vidim prljave ruke tvoje majke ja jednostavno ne mogu da jedem , nemam apetita.”

 

Njene ruke su bile naborane. Samo ona je svjesna toga koliko je teški posao radila da bi svog sina podigla na noge. Eto te iste ruke su smetale njegovoj supruzi: “On tada reče: Pa šta ti sada predlažeš a ona je tada rekla:

 

“Najbolje bi bilo da je staviš u starački dom”

“On reče, ne brini ljubavi, samo da si mi ti dobro. SVE ćemo sutra da riješimo. Ali prije tog ne zaboravi da smo sutra pozvani kod tvojih. KAda se vratimo, majku cu odvesti u starački dom. Sutra ćemo povesti i moju majku na ručak kod tvojih.”

 

Novi dan je došao i on je sa suprugom i majkom otišao u goste kod roditelja od supruge. Za sofrom se tada pojavljuje i majka. Ostala je u drugoj sobi. Onda je upitao suprugu: Zašto majka ne jede sa nama. Ona mu reče: “ne brini ona jede u drugoj sobi.”

 

Onda se u razgovoru uključiše i njeni roditelji:

 

“Zete znaš da je ovo naša kćerka jedinica i želimo joj sreću. Ona ima pravo da živi samo sa tobom pa zato od tebe očekujemo da nađete rješenje za majku.”

 

On reče: ne brinite danas je sve riješeno.

 

Kada se jelo postavilo on nije jeo pa ga upitaše:

 

“Zete zašto ti ne jedeš? ” – a on reče:

 

“Ne mogu. kada vidim vaše prljave ruke, ne jede mi se. Ruke su vam prljave kao i srca. Njegova supruga je ostala u soku tada. onda je ustao pokupio majku i otisao sa njom u njihov dom. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na: INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)