Ocu K.K. sav novac privremeno oduzet, prenesen u depozit javnog izvršitelja

Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rešenja.

 

 

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i naložio Narodnoj banci Srbije da novac kojim raspolaže V.K., otac dečaka K.K. koji je počinio masakr, prenese u depozit javnog izvršitelja.

Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Punomoćnik devet oštećenih u krivičnom postupku stavio je predlog da se takva mera donese, te je sud cenio da postoji opasnost po potraživanju oštećenih, odnosno verovatnoća da će bez ovakve privremene mere okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu oštećenih tako što će otuđiti, prikriti svoju imovinu ili raspolagati njom na neki drugi način, ne narušavajući time načelo srazmernosti. Načelo srazmernosti znači da V.K. nije zaplenjen sav novac, već samo onoliko koliko je potrebno da se obezbede imovinsko-pravni zahtevi u krivičnom postupku. V.K. je već zabranjeno da upravlja nepokretnostima.

U odnosu na M.K. majku dečaka sud je doneo dve privremene mere kojima joj zabranjuje da nepokretnosti stavi pod hipoteku ili proda. Njoj je zabranjeno da proda automobil koji je u njenom vlasništvu, dok je Narodnoj banci Srbije i javnom izvršitelju je naloženo da sva novčana sredstva kojima raspolaže na računima svih poslovnih banaka, do visine potraživanja porodica u parničnom postupku, prenese i položi u depozit javnog izvršitelja.

Otac dečaka nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je K.K. iz očevog pištolja 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osam vršnjaka i čuvara te škole, a ranio još šest osoba, od kojih je jedna devojčica umrla nekoliko dana kasnije.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin