Obećali prolaz za 200 civila, pa ih pobili i opljačkali: Uhapšen svirepi jermenski terorista

0

Trenutno su u toku istrage o navedenim krivičnim delima.

 

Kako je saopštila pres-služba Službe državne bezbednosti, na osnovu informacija Rašida Beglarjana, vodi se istraga o genocidu nad Azerbejdžancima.

Konstatovano je da se sprovode složene istrage o činjenicama terorizma, zločina protiv mira i čovečnosti i ratnih zločina koje su u prošlosti počinile ilegalne jermenske oružane formacije koje su postojale na oslobođenim teritorijama Azerbejdžana.

Istraga se vodi na osnovu informacija Rašida Beglarjana o genocidu u Hodžaliju.

Tokom saslušanja, optuženi Rašid Beglarijan je dao priznanje o svom učešću u tragediji u Hodžaliju februara 1992. godine i naveo da su se 25. februara 1992. godine jermnske oružane snage i ilegalne jermenske oružane formacije pod njihovom komandom preselile iz grada Khankandi u grad Hodžali, gde živi veliki broj civila.

U skladu sa unapred pripremljenim planom, tokom napada, preživelim azerbejdžanskim civilima data su lažna obećanja da će bezbedno proći kroz Askeranski okrug i ući u Agdamski okrug.

Do 200 ljudi, uglavnom žena, dece i staraca, kretalo se u pravcu Agdamskog okruga, upali u jermensku zasedu u kojoj su ubijeni iz automatskog oružja. Nakon što su pripadnici kriminalne grupe opljačkali lične stvari poginulih, njihova tela su zakopana u blizini zamka Askaran.

Tokom svedočenja na licu mesta, Rašid Beglarjan je dao detaljne informacije o mestima na kojima su počinjena krivična dela protiv civilnog stanovništva.

Trenutno su u toku istrage o navedenim krivičnim delima.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *