Nova MISTERIOZNA smrt ruskog bogataša: Nakon milionera bliskog Putinu, sada pronašli telo u BAZENU (FOTO)

Šef logističke kompanije koja ima milionske ugovore sa Gaspromom Jurij Voronov (61) pronađen je mrtav u svom domu u Sankt Peterburgu u ponedeljak popodne, prenosi Dejli mejl.

Ovaj multimilioner se tako ‘pridružio’ značajnom broju ruskih bogataša koji su od početka godine umrli pod misterioznim okolnostima.

– Pronađen je sa napuklom glavom kako pluta u bazenu – kratko je saopštila policija, koja sumnja da iza ubistva stoje njegovi poslovni partneri, jer je pored bazena pronađeno nekoliko čaura.

Njegova supruga je rekla da je Juri imao problema sa kolegama i da veruje da ga kradu “nelojalni partneri”. Kako se navodi, radio je s kompanijom u vlasništvu države.

Prvi sumnjivi slučaj samoubistva oligarha ove godine datira od kraja januara. Tada je pronađeno telo 60-godišnjeg Leonida Šulmana, direktora Gasproma. Pronađena je i oproštajna poruka. Nekoliko nedelja kasnije, Mihail Votford je umro u Engleskoj. Naftni magnat je pronađen obešen u svojoj garaži. Policija nije pronašla dokaze o umešanosti treće strane, ali je slučaj nazvala „neobjašnjivim“.

Idemo u mart. Policija u Nižnjem Novgorodu je 24. marta otkrila tela Vasilija Melinikova, njegove supruge Galine i njihova dva sina. Šef kompanije MedStom, jednog od najvećih dobavljača medicinske opreme u Rusiji, navodno je nožem ubio celu svoju porodicu, da bi potom presudio sebi.

Mrtav je i Sergej Protosenja, bivši zamenik direktora ruske kompanije Novatek. Njegova supruga (53) i ćerka (18) pronađene su 19. aprila izbodene nožem u porodičnoj vili u Španiji, a njegovo telo, zajedno sa oružjem, pronađeno je u bašti. Navodno se obesio. Nije ostavio oproštajnu poruku, a na njegovoj odeći nisu pronađeni tragovi krvi, iako su nesrećna žena i ćerka izbodene deset puta, preneli su španski mediji. Policiju je obavestio sin Fedor koji je bio u Francuskoj nakon što nije mogao da ih kontaktira. Ni na trenutak ne veruje u priču o samoubistvu.

Zapadne zemlje sumnjaju i na pogibiju Vladislava Avajeva. On, njegova supruga i ćerka pronađeni su mrtvi u Moskvi. Policija tvrdi da ih je Vladislav ubio.

Podsetimo, bivši zvaničnik Kremlja i nekadašnji potpredsednik Gasprom banke Vladislav Avajev pronađen je mrtav u svom luksuznom stanu u Moskvi, a policija je u stanu tada pronašla i tela njegove trudne supruge Jelene i njihove ćerke Marije (13), o čemu je Objektiv već pisao.

Tela je pronašla starija ćerka Anastasija. Kako su naveli iz policije Vladislav, Jelena i ćerka Marija imali su prostrelne rane. Avajev je ranije radio kao visoki izvršni direktor u Gasprom banci, ključnom delu plana Vladimira Putina da plaćanjem gasa u rubljama uzvrati udarac zbog sankcija.

Komšije su tada istakle da sumnjaju da su sankcije koje su uvedene Rusiji uticale i na bogatstvo Avajeva, te da je to mogao da bude “okidač” za “zločin”.

RBSM RADIO 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin