NISU ME PITALI, UDALA SAM SE S 14, ABORTIRALA U 4. MESECU TRUDNOĆE NA ŽIVO: Odmah sam pevala, a na duši imam VELIKI GREH

Pevačica Zlata Petrović poznata je ne samo po hitovima koji obeležavaju slavlja, već i po svojoj surovoj iskrenosti. Otvoreno je pričala o teškom detinjstvu, ali i ranoj udaji i sve kroz šta je prošla da bi postala ovo što je danas. Iako je viđamo gotovo uvek nasmejanu sa mnogo pozitivne energije, iza tog osmeha se krije tuga koja je proganja decenijama!

Kada je imala samo 14 godina, Zlata se prvu put udala, a muža su joj našli majka i očuh. Ističe da je bio veoma lep i iz dobre porodice, ali da ga nije volela.

– Nisam se udala svojevoljno, u selu je bio običaj da se udaš za nekoga koga čak i ne poznaješ. To nije bio neko koga sam ja volela, u koga sam bila zaljubljena. Nisam ni znala da treba da se udam, samo su došli tri dana pre svadbe i rekli mi da ću se udati. Plakala sam, kukala na sav glas… Moja majka je romkinja, to je tada tako bilo, sklapali su se brakovi, moji su gledali da su oni domaćini, da imaju lepo domaćinstvo, a opet, oni su gledali da imaju neku vrednu i lepu devojku. Udala sam se sa 15 godina. Nek mi ti ljudi oproste, i taj dečko, on sad ima svoju porodicu, ali tu nije bilo emocije – priča Zlata.

Zlata Petrović
foto: ATA Images

Zbog odluke koju je tada donela, kako ističe, nosiće greh do kraja života.

– Mene niko nije ništa pitao, ja plačem, ali nisam mogla protiv svojih roditelja. Ja ne znam ni kako izgleda to selo gde idem. Nisam znala šta će sa mnom raditi i šta će biti… Taj dečko je stvarno bio divan. Otkad sam se rodila i verujem da će tako biti do kraja života, ja uvek idem emocijom. I on je bio tada 15 godina, viđam ga povremeno i njegove ćerke, pozdravljamo se. On je čak možda i najlepši momak sa kojim sam bila, ali sam pobegla od njega, ostala sam trudna, pobegla sam u Beograd kod tetke, majka je shvatila da nema kud, i šta ću, ja svoj greh nosim do kraja života, ali htela sam da se otarasim toga i jedan dan otišli smo kod jednog čoveka u četvrtom mesecu da abortiram.

Odmah posle toga otišla je na nastup.

– To nije bilo pod anestezijom, bilo je na živo, ćutala sam i posle toga otišla u kafanu da pevam. Nikad neću zaboraviti zelenu boju, to dete je bilo maltene živo, žene znaju to, a ja sam bila u toj nekoj zelenoj haljini i samo je mleko krenulo da teče iz mojih grudi… To je moj greh koji je samo moj, možda da sam bila u nekim drugim godinama to ne bih uradila, ali to je tada bilo presudno za moj život. Nakon toga je bilo ili pevanje ili da me ponovo udaju – zaključila je ona kroz suze za portal “Republika”.

Zlata Petrović
foto: ATA Images

Već sa 18 godina bila je u trećem braku sa kolegom Hasanom Dudićem, i sa njim je dobila sina Mikija, ali ni on nije mnogo potrajao. Potom se udala za voditelja Zorana Pejića Peju, sa kojim je dobila, takođe, sina Jovana. Međutim, i od njega se razvela, a više se zvanično nije udavala.

Sa svojim bivšim muževima je ostala u sjajnim odnosima, a u prilog tome govori i činjenica da je pevačica nedavno ostavila obaveze po strani, kako bi se našla Peji, koji je imao operaciju srca.

Peja je sada super, oporavlja se odlično i to je najbitnije. Šta da se radi, znao je da ima problem, da to mora da se reši i hvala Bogu da je sve kako treba. Život je to sve, ne znamo šta sve može da nas snađe. Čujemo se sada redovno i opet smo bliski – zaključila je Zlata.

NE PROPUSTITE