“Nismo znali koliko ćemo biti unutra”: Ovo je porodica koja je izbavljena iz pećine u Sloveniji posle 55 sati, evo šta kažu

Uprkos ovom dramatičnom iskustvu, otac i majka kažu da se nije umanjila njihova ljubav prema pećinama, dok ćerka trenutno ima malo drugačije mišljenje…

 

Pet osoba uspešno je izbavljeno iz Križne jame gde su proveli 55 sati zarobljeni zbog velike količine vode koja je brzo nadošla.

 

Troje turista, porodica i dvoje vodiča ušlo je u pećinu 6. januara izjutra, ali nisu mogli da izađu zbog nadolazeće vode te su ostali zarobljeni na oko dva kilometra od ulaza. Sada su prvi put o ovoj avanturi koja je srećno okončana, govorili za tamošnje medije.

-Znali smo da ćemo preživeti, ali nismo znali koliko ćemo biti u pećini“, rekao je Tomaž za 24ur, koji je sa suprugom i ćerkom bio zarobljen u Križnoj jami.

 

Kažu da kada su ronioci prvi put stigli do njih, da su bili sigurni da će ih tada izvući.

 

– Mislili smo da idemo kući, rekla je supruga Ajda.

 

Ipak, tom prilikom ronioci su im doneli hranu, piće i uverili se u njihovo stanje. Voda je još bila mnogo visoka i ne bi mogli bezbedno da ih evakuišu.

 

Sunčevu svetlost ugledali su tek u ponedeljak popodne, posle 55 sati provedenih u pećini.

 

Uprkos takvom iskustvu, Tomaž i Ajda nisu izgubili ljubav prema pećinama, dok ćerka Ana kaže da će sačekati još malo.

 

O tome koliko su uslovi bili teški svedoči činjenica da je vidljivost u podzemnoj reci iznosila svega nekoliko centimetara, a iskusnim pećinskim roniocima bilo je potrebno pet sati samo u jednom pravcu zbog jakih brzaka.

 

Na kraju, zahvaljujući izuzetno kvalifikovanom timu i pećinskih spasilaca i ronilaca i svih ostalih učesnika, petoro ljudi je bezbedno izašlo iz Križne jame.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJT

KLIKNI OVDJE     www.rbsm-serije.com

Pratite nas na       INSTAGRAMU       I    FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin