“NIJE STVARAN”: Žena na “Tinderu” videla savršenog dečka i misli da je produkt veštačke inteligencije

Neki su se složili sa njom, rekavši da je i celu biografiju sastavio AI

 

Zabavljanje u moderno doba je dovoljno teško s obzirom na to da se većina upoznavanja prvo dešava onlajn i da smo gotovo zaboravili kako je to upoznati nekoga uživo.

Ali sada postoji nova “borba” koju oni koji traže partnera moraju da biju – čet-botovi koji se infiltriraju u aplikacije za upoznavanje, piše “Post”.
Jedna žena je na “Fejsbuku” podelila snimak ekrana sa sumnjivog “Tinder” profila, za koji tvrdi da ga je sigurno napravila AI (veštačka inteligencija). Na spornom profilu nalazi se selfi muškarca u ogledalu koji ne nosi gornji deo odeće i pokazuje besprekorno izvajane ruke i trbušne mišiće.

Propratna biografija tvrdi da je on 24-godišnji inženjer.

– Ovaj tip ne može biti stvaran – napisala je zbunjena žena nakon što je podelila sumnjivi profil na mreži.

– Da li je koristio AI filter za tu sliku – upitala je.
Objava je izazvala stotine komentara, a jedan skeptik je rekao da nije samo fotografija poboljšana uz pomoć veštačke inteligencije.

– Ovo nije AI filter, on je u potpunosti generisan veštačkom inteligencijom, tako da ovo nije uopšte prava osoba. Šest prstiju na desnoj strani, palac iza telefona, ova čudna svetla tačka između njegovih prstiju na levoj ruci, zatim ova čudna kvaka na vratima iza. Pozadina je generalno pogrešna iz perspektive. Takođe, njegovo telo je tako čudno uklopljeno u pozadinu da izgleda pogrešno.

Drugi su rekli da je biografiju profila jasno napravio AI čet-bot.

Cela biografija glasi: “Avanturistička duša koja traži partnera u zločinu za uzbudljive eskapade i nezaboravne uspomene. Volim lov, pecanje i igranje igrica sa svojim nećakom kada uvek mogu da budem spreman za istraživanje novih mesta i isprobavanje novih iskustava. Hajde da zapalimo iskre smeha, lutanja i iskrenih veza. Prevuci udesno ako si spremna da zajedno krenemo na divlje i zadivljujuće putovanje”.

– To je definitivno napisala AI. Naišla sam na toliko momaka sa skoro potpuno istim profilom – napisala je jedna žena.

U međuvremenu, “Tinder” se oglasio za “Kennedy News”: “Ketfiš (lažno predstavljanje) predstavlja kršenje naših Smernica zajednice i Uslova korišćenja, a članovi koji budu razotkriveni da ovo rade će imati uklonjene profile”.

– Pored toga, podstičemo naše članove da potraže “plavu kvačicu”, što ukazuje da je slika profila člana originalna i da ju je verifikovao “Tinder”, kroz naš program za verifikaciju fotografija.

Svaki profil napravljen od veštačke inteligencije uočen u aplikaciji za upoznavanje mogao bi da bude pokušaj prevaranta da prevare korisnike da podele lične podatke, uključujući podatke o kreditnoj kartici.

Međutim, kako je “The Post” ranije objavio, neki očajni muškarci se okreću veštačkoj inteligenciji kako bi im dala podsticaj sa ženama u aplikacijama za upoznavanje.

– Aplikacije za sastanke su oduvek favorizovale žene, pa sam odlučio da preokrenem vagu… Uzvratio sam tako što sam napravio bota sa veštačkom inteligencijom koji bi mogao da ćaska umesto mene – rekao je kreator AI programa za sastanke CupidBot.(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin