NIJE JOJ PRVI PUT! Detalji napada na nastavnicu u OŠ “Jovan Dučić”: Majci osumnjičenoj za zlostavljanje preti PET GODINA ROBIJE

Majka učenika OŠ “Jovan Dučić” iz Beograda, koja se sumnjiči da je zlostavljala i mučila nastavnicu biologije iz te škole, uhapšena je juče i određeno joj je zadržavanje od 48 sati.

 

Ona je zadržana u zatvoru po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i na teret joj se stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

 

– Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u OŠ na Novom Beogradu, nezadovoljna sinovljevom zaključenom ocenom, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši joj lake telesne povrede.

 

Usled radnji okrivljene oštećenoj je, kako je izjavila, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi – saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

 

Nju će danas saslušati javni tužilac:

– Svesno učestalosti napada na prosvetne radnike, Treće OJT u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija.

 

Niz incidenata

Majka učenika koja ju je napala je, kako saznajemo, bivša sportistkinja koja je i ranije bila poznata u školi po incidentnom ponašanju.

 

 

OŠ Jovan Dučić, OS Jovan Ducic

 

– Potiče iz porodice poznatog biznismena i sportskog radnika, i ta porodica je vrlo imućna – priča za Kurir jedan od roditelja čije dete ide u ovu školu.

 

Roditelji učenika OŠ “Jovan Dučić” pružili su punu podršku napadnutoj nastavnici.

 

Skandalozna odbrana oca uhapšene

 

Nastavnica je sve namestila, hoće odštetu

Otac uhapšene majke, uprkos svemu, za Kurir tvrdi da je njegova ćerka nevina, te da je ceo slučaj “namestila” nastavnica.

– Kada se to sve desilo, došla su dva policajca i videla da ništa nije bilo, da je to bio verbalni duel. Mali je imao iz biologije dve trojke i četvorku, bila mu je potrebna trojka da bi bio odličan, a nastavnica mu je, ničim neizazvana, dala dvojku. I kada je ćerka tražila da idu kod direktora, nastavnica je prvo rekla da hoće, a onda, kada je ćerka izašla u hodnik, ova je rekla da neće da ide.

 

Ćerka se vratila nazad i onda su se tu verbalno posvađale. Mislim da je bilo neko grebanje po rukama i da je ćerka tu prošla gore od nastavnice – rekao je otac i dodao da nastavnica “verovatno želi neku odštetu”, ali da će je oni pravno goniti i da će se istina saznati.

 

– Ovo nije prvi put da majka ovog učenika izaziva incidente u našoj školi. Pre nekoliko meseci svi smo bili svedoci njenog neprimerenog ponašanja na roditeljskom sastanku, kada je izvređala i verbalno napala tadašnjeg razrednog starešinu iz razloga što joj se odmah nije javila na privatni broj telefona kada ju je pozvala u toku radnog vremena (nastave), gde nedugo zatim razredni starešina napušta odeljenje i prelazi da radi u drugu školu – navodi se u saopštenju i dodaje da roditelji očekuju hitnu reakciju svih nadležnih institucija:

 

 

OŠ Jovan Dučić, OS Jovan Ducic

 

 

– Roditelji, a i deca, u su opravdanom strahu od mogućih reakcija u slučaju postojanja bilo kakvog “nezadovoljstva” ove majke ili njenog deteta. Ne želimo da strahujemo za bezbednost svoje dece, kao ni za živote onih koji su im tokom školovanja drugi roditelji, a to su njihovi nastavnici – saopštili su roditelji koji su ovim povodom najavili da će u toku jučerašnjeg dana organizovan skup u dvorištu škole kao vid podrške nastavnici.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)