Connect with us

Sudbine

NEVJEROVATNA PRIČA 23-GODIŠNJE ZENIČANKE: Na Facebooku dobila poruku da je kao beba oteta

Published

on

Osjećaji su joj u tom trenutku bili podijeljeni, a u glavi je vladala zbrka. Odjednom se rodilo milion pitanja.

“Oteta si u ratu od majke, ti ljudi su te ukrali od nje, to nisu tvoji roditelji”, poruka je koja je prije nekoliko godina tada dvadesettrogodišnju Senku Buro iz Zenice šokirala.

Stigla je na njen Facebook profil od osobe koju je poznavala odranije. Senka je u to vrijeme prolazila kroz teško razdoblje, piše Večernji list BiH.

Udala se, no u braku je doživjela psihičko i fizičko nasilje, zbog čega se, kada je saznala da je trudna, odlučila vratiti svojim roditeljima.

“Očeva majka je ležala na postelji pa smo se tetka i ja izmjenjivale u brizi oko nje. Jedan dan sam tako sjedeći kraj bake ušla na svoj Facebook profil gdje me je dočekala poruka: “Reci svojoj mami da mi ne dosađuje”.

Na upit: “Zašto, šta je bilo i jeste li sigurni da je u pitanju moja majka”, jer se ona tada nije baš najbolje služila Facebookom, ta žena mi je poslala profil neke žene crne kose.

Odgovorila sam joj da to nije moja majka i poslala sam fotografiju svoje majke”, priča za Večernji list Senka prisjećajući se događaja od prije šest godina.

Ubrzo nakon njenog odgovora uslijedila je poruka u kojoj joj je osoba koju poznaje još iz srednjoškolskih dana napisala kako je oteta. Iako joj je sve to zvučalo kao neslana šala, Senka je odlučila pozvati majku u sobu kod nene i pročitati joj poruke koje je dobila.

“Pročitala sam joj, mami su samo oči zasuzile, nije ništa progovarala. Rekoh: ‘Istina je, znači’. Nakon toga sam pozvala i oca. Došao je i njemu sam isto pročitala. Ustao je sa stolice, zagrlio me i rekao: ‘Kćeri moja jedina, htio sam ti reći kada si napunila 18 godina, ali budući da je ona (žena koja me rodila) u Americi, bojali smo se da odeš za njom. Ti si, kćeri moja, zakonski posvojena iz doma za nezbrinutu djecu kada si imala 3 godine. Sve papire čuvamo u aktovci, koju ti nikad nismo dali da diraš. Kada god pitaš šta je ovdje, govorili smo, i mama i ja, da su tu moji poslovni dokumenti’, ispričao mi je otac”, nastavlja ovu nevjerovatnu priču Senka.

Osjećaji su joj u tom trenutku bili podijeljeni, a u glavi je vladala zbrka. Odjednom se rodilo milion pitanja.

Iako šokirana, uspjela je uhvatiti zraka, sjela je, uzela aktovku koju je posmatrala 23 godine i počela čitati dokumente koji su joj trebali dati odgovore na njena pitanja. Dokumentacija o njenom posvojenju bila je uredna. Otac i majka (posvojitelji) nisu joj lagali. Sve je bilo po zakonu. Sadašnje prezime Buro nisu joj mogli pripisati dok nije napunila pet godina. Otkako su je posvojili, dvije godine su na razne načine pokušavali pronaći njenu biološku majku da joj kažu da su joj oni nova porodica i da odobri da malena dobije njihovo prezime.

“Jer da me je tražila nazad, oni me ne bi mogli pripisati sebi i izmijeniti podatke kao što su prezime i imena roditelja. Nikada se nije odazivala ni na jedan poziv. Napunila sam pet godina i postala službeno Senka Buro. Ime nisu htjeli mijenjati jer im se sviđalo, a i ja sam se, kažu, do pete godine već bila navikla na to ime”, nastavlja svoju životnu priču ova mlada majka.

Nakon što se smirila, izgrlila roditelje koji su je odgojili, odlučila se javiti ženi koja ju je rodila.

Međutim, ona je nastavila s lažima.

Naime, Senka joj je rekla kako ima dokumentaciju da je zakonski posvojena, na što joj je njena biološka majka rekla kako joj je rečeno da je umrla kao beba.

“Kada sam te rodila, otišla sam pronaći smještaj gdje ćemo ti, sestra i ja živjeti. Vratila sam se nakon mjesec dana, rekli su mi da si umrla od jake temperature”, bile su riječi kojima se ova žena pravdala što 23 godine nije tražila Senku. Iako joj nije povjerovala (a nekoliko godina poslije spletom okolnosti saznat će se što se tačno dogodilo), Senka je odlučila dati joj drugu priliku.

“Te me je godine došla vidjeti. Nisam imala nikakva osjećaja za nju, a kako i bih nakon toliko godina i toliko laži. Nije upitala moje roditelje ni kakvo sam djetinjstvo imala, kroz što sam prolazila, ništa… Otišla je nazad u Ameriku. Nakon toga bila sam svakodnevno u kontaktu i s njom i sa sestrom. Došla je opet kada sam rodila da vidi unučicu. Kad se vraćala, tražila je da se svi zajedno fotografišemo. Poredali smo se ispred kafića u Zračnoj luci Sarajevo gdje je ona tražila da joj sjednem u krilo, a ja sam odbila. Otišla je, a nakon toga javila mi se biološka sestra koja me izvrijeđala zato što se ja svojim roditeljima (jedinima za koje sam znala sve ove godine i koji su mi pružili normalan život) obraćam s ‘mama’ i ‘tata’. Od tog dana pa do prošle godine nisam bila u kontaktu sa ženom koja me rodila. Njoj je moja sestra zabranila komunikaciju sa mnom”, prepričava ukratko Senka ove turbulentne događaje.

(RBSM RADIO)

Sudbine

Slučajnost ili nešto drugo: MAJKA RODILA TRI KĆERKE NA ISTI DATUM

Published

on

Slučajnost ili nešto drugo: MAJKA RODILA TRI KĆERKE NA ISTI DATUM

 

Kristin Lammert s Floride rodila je tri kćerje 25. avgusta, svaku u razmaku od tri godine, što ljekari opisuju kao “zaista rijedak” slučaj.
Prvu djevojčicu rodila je 2015., drugu 2018. i treću 2021. godine

“Termin trećeg porođaja bio je dvije sedmice kasnije i zaista nisam očekivala hat trick”, rekla je Kristin za Today.

 

Međutim, ljekari su joj rekli da beba stiže i prije septembra. Tada se okrenula suprugu Nicku i rekla da će to onda sigurno biti 25. avgusta. Šestogodišnja Sophie se složila.

 

Kćerkice Sophie i Giuliana srećom su rođendan proslavile vikend prije 25. avgusta, kada je njihova mama otišla u bolnicu.

 

“Giuliani se sviđa što svoj rođendan dijeli sa sestrama. Već sada se raduje što će imati zajedničke proslave”, dodaje Kristin.

 

Dr. Christine Greves iz bolnice za porođaje Orlando’s Health Winnie Palmer kaže da je i statističarima teško izračunati koliko je ovakav slučaj vjerovatan.

 

“Ono što znamo je da je zaista rijedak”, komentirala je doktorica.

 

Inače, nosioc Ginisovog svjetskog rekorda je porodica koja ima petero braće i sestara rođenih na isti dan. Šanse da se to dogodi su otprilike jedan naprema 17 milijardi. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Žena koja se BORI sa RAKOM je bila zbunjena kada ju je šef u sred radnog dana izveo napolje. A onda se dogodilo OVO!

Published

on

Za Alexa Riosa, vlasnika dječijeg školskog centra, njegova zaposlenica Veronica Solis je jedna od najvrednijih. I uprkos tome što se bori sa rakom, niti jedan dan ne izostaje s posla.

No, ipak se desilo ono najgore za nju. Jedan dan je ipak zakasnila na posao, a kada je Alex pozvao navečer i kazao kako se to ne smije ponoviti ona je zpalaka i kazala mu kako treba da nađe zamjenu za nju jer ona je izgubila svoj prevoz do posla.

Njegovo srce se slmoilo i jednostavno nije mogao izdržati pa je uradio ovo:

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

SP*VALA SAM REDOVNO SA oženjenm muškarcem: Onda je on NAPRAVIO bebu i meni i ŽENI, ALI KAD SAM ČULA ZA OVU… E onda mi je PREKIPJELO

Published

on

Kao studentkinja sam se aktivno davala oženjenom dečku. U periodu istraživanja imala sam povremene avanture, istraživala sam sebe kao osobu za one “stvari” najviše sam žudela za zabranjenim voćem.

Uvek sam maštala da sam ljubavnica oženjenom momku, zanimljivo jeste da su oženjeni i zabranjeno često je dostupno. Uvek sam imala zgodne i atraktivne momke sve dok nisam zagazila u zabranjeno voće.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Započela sam neobaveznu avanturu sa oženjenim momkom, odgovarali smo jedan drugom u onim “stvarima”. Kad sam završila studije, on je dobio dete, ja našla posao u rodnom gradu, pa smo prekinuli kontakt.

Posle otprilike godinu, dobila sam premeštaj u grad u kome sam studirala i preselila se. Sreli smo se sasvim slučajno i opet pokrenuli priču, a ubrzo se on razveo i bivša je otišla u ino sa detetom.

Krenuli smo nešto ozbiljnije i nakon 2 god se venčali. Prvo je sve bilo odlično, a onda saznajem da me vara sa 17godišnjom klinkom i da je cura ostala trudna. Doživim šok, odmah mu saopštim da želim razvod i taman kad smo potpisali papire, saznam da sam i ja trudna.

8 Things to Never Say to a Pregnant Woman & 1 Thing You Should

 

Toliko sam besna na sebe što sam dozvolila da ovako upropastim život, a nije mi ni 30. Kako dolazim iz male sredine, roditelje ‘ubi’ sramota, rođaci mi govore da sam ku.a. Eto, samo da neka klinka ovo pročita i ne za*ebe se kao ja sto sam se uništila.

GLEDAJTE NOVU SERIJU DAR MAR – SVE EPIZODE NA NAŠEM SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala