Neviđeni užas u zatvoru: Robijaša ISPEKLI nasmrt, pretvorili su njegovu ćeliju u rernu

Tužbu je sada podnela njegova sestra, a kao optuženi se navode zatvorsko osoblje, upravnici i izvođači radova

 

Protiv zatvorskog čuvara u Alabami ovih dana je podneta savezna tužba zbog slučaja zatvorenika koji se, kako stoji u presudi, “ispekao na smrt” u pregrejanoj zatvorskoj ćeliji.

Incident se dogodio pre dve godine. Tomas Li Rutlidž je preminuo od hipertermije 7. decembra 2020. u zatvoru Vilijam E. Donaldson u Besemeru. Kada je pronađen mrtav, Ratlidž je imao telesnu temperaturu veću od 42 stepena. U to vreme je spoljašnja temperatura iznosila oko 4 stepeni Celzijusa.

U trenutku smrti nalazio se u zatvorskom krilu namenjenom za zatvorenike sa mentalnim poremećajima. Tužbu je sada podnela njegova sestra, a kao optuženi se navode zatvorsko osoblje, upravnici i izvođači radova, piše CBS.

 

Ratlidž je “bukvalno ispečen do smrti u svojoj ćeliji zbog prevelike toplote koju je proizvodio sistem grejanja u zatvoru”, navodi se u izmenjenoj žalbi podnetoj 30. novembra. U tužbi se navodi da je zatvorsko osoblje znalo za probleme sa grejanjem u odeljenju za mentalno zdravlje pre nego što je osuđenik preminuo.

 

– Bio je smešten u odeljenju za mentalno zdravlje, gde su zatvorenici bili zatvoreni u ćelije danonoćno, uključujući obroke i kupanje u ćelijama. Njegova smrt je bila direktna posledica namerne ravnodušnosti ili zlobe zatvorskih službenika, službenika zatvorskih ustanova i osoblja za održavanje u Donaldsonu i nemara i/ili bezobzirnosti izvođača – navodi se u tužbi.

 

Dodaje se da je istražitelj koji je bio na odeljenju te večeri nakon Ratlidžove smrti prokomentarisao da kada je otvorio vrata ćelije kako bi razgovarao sa zatvorenikom, bilo je “vruće kao u tri pakla” i osećao se kao “kada izvadite nešto iz rerne, a vrućina vam udari u lice“.

 

Iako je Alabama priznala nedostatke u svom zatvorskom sistemu, ona osporava tvrdnju Ministarstva pravde da su uslovi bili loši. Očekuje se da će tužba krenuti na suđenje tek 2024. godine.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin