Neobičan slučaj ŠOKIRAO carinike: Vozač rekao da nema šta da prijavi, a onda je otkriveno sve (FOTO)

Pored neprijavljenih slot aparata, pripadajuće opreme, kafe aparata i branika, oduzeto je i vozilo kojim je izvršeno krijumčarenje

 

Carinici su, u saradnji sa policijom, 12. jula 2022. godine na izlazu graničnog prelaza Badovinci sprečili pokušaj krijumčarenja opreme za kockarnicu vredne gotovo milion dinara. Ovaj neobičan slučaj je otkriven kada je na prelaz pristigao kombi bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač iz Bjeljine.

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično, ali je detaljnom kontrolom utvrđeno da se u tovarnom delu kombija nalazi pregršt opreme za kockarnicu. Naime, u kombiju je prevoženo pet ”VIP” slot aparata i pripadajućih delova (pet aceptora i devet žetonjera), dva kafe aparata marki ”Hausbrandt” i ”Casapio”, pa čak i jedan novi branik za audi A6.

 

S obzirom da je prekršilac strani državljanin, postupak je sproveden po hitnoj proceduri, a Prekršajni sud u Šapcu je doneo presudu kojom se izriče novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja zaplenjene robe.

 

Pored neprijavljenih slot aparata, pripadajuće opreme, kafe aparata i branika, oduzeto je i vozilo kojim je izvršeno krijumčarenje.

 

Naime, Carinskim zakonom je propisano da se i vozilo oduzima u okolnostima kada vrednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona krijumčarena, pa se tako vrednost ovog prekršaja popela na nešto više od 1,5 milion dinara.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)