Nemci pred novom ODLUKOM: Pokazivanje slova “Z” biće KRIVIČNO delo

Pojedinci koji u Nemačkoj ispolje slovo “Z” kao simbol podrške ruskom ratu u Ukrajini mogli bi biti krivično gonjeni, rekao je u ponedeljak portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Berlina rekao je ranije da će gradske vlasti skočiti na slučajeve da se simbol Z koristi za odobravanje ruske agresije, nakon najava Bavarske i Donje Saksonije da će i one kazniti takve postupke.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova savezne vlade rekao je novinarima: „Slovo Z kao takvo, naravno, nije zabranjeno, ali njegova upotreba u pojedinačnim slučajevima može predstavljati odobravanje ruskog agresorskog rata.

Slovo Z je korišćeno kao oznaka na ruskim vojnim vozilima koja učestvuju u sukobu i usvojili su ga Rusi koji podržavaju rat, pri čemu je istaknuto na zastavama i na prokremljskim skupovima

– Ruski agresorski rat na Ukrajinu je krivično delo, a ko god javno odobrava ovaj agresorski rat može i sebe da podnese krivičnom gonjenju – rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare.

– Savezni organi bezbednosti imaju oko na tome i u tom pogledu pozdravljamo najavu da će nekoliko saveznih država takođe u pojedinačnim slučajevima ispitati da li bi to moglo da bude krivično delo i da u skladu sa tim preduzmu mere – rekao je on.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin