Neka NEVINA DUŠA ovog DJEČAKA počiva u miru i neka SVIJET ne zaboravi do ČEGA VODI MRŽNJAa

0

Bilo je to jedno od najtužnijih poglavlja u povijesti 20. stoljeća.

 

George Stinney Jr. bio je najmlađa osoba osuđena na smrt u SAD-u. Imao je samo 14 godina kada je pogubljen na električnoj stolici 1944. godine.

Tijekom suđenja, do dana pogubljenja, u rukama je uvijek nosio Bibliju, tvrdeći da je nevin. Optužen je za ubojstvo dvije bijele djevojčice (11 i 7 godina). Njihova tijela pronađena su u blizini kuće u kojoj su dječak i njegovi roditelji živjeli.

 

Svi porotnici bili su bijelci. Suđenje dječaku trajalo je samo 2 sata i osuđen je 10 minuta kasnije. Dječakovi roditelji nisu primljeni u sudnicu kako bi bili uz dijete koje je bilo nasmrt preplašeno.

 

Prije pogubljenja, George je proveo 81 dan u zatvoru bez mogućnosti da vidi svoje roditelje. Držali su ga u izolaciji 80 milja od rodnog grada. Nije mogao nikoga vidjeti ni s kim razgovarati. Imao se pravo braniti – bez prisutnosti roditelja i odvjetnika.

 

Ubio ga je strujni udar na glavi od 5,380 volti. Visok 150 centimetara i težak 43 kilograma, 14-godišnji George bio je najmlađa osoba osuđena na smrtnu kaznu, piše Daily Mail. Bio je toliko malen da su na električnu stolicu morali staviti knjige kako bi mu glava doprla do elektroda.

 

70 godina kasnije, njegovu je nevinost konačno dokazao sudac u Južnoj Karolini. Djevojke su umrle od udarca gredom u glavu. Pojedinost je bila da je greda težila 19,07 kilograma. Stoga nije postojao fizički način da je dijete podigne, a kamoli da ih ubije.

 

Stephen King je bio inspiriran ovim slučajem da napiše svoju knjigu. Naslov joj je “Zelena milja”. Knjiga je objavljena 1999. pod istim naslovom.

Neka nevina duša ovog dječaka počiva u miru i neka svijet ne zaboravi do čega vodi mržnja i dijeljenje ljudi na bolje i gore.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *