NEDOSTAJE im na ovaj veliki praznik: Ilda i Goca Šaulić otvorile dušu

Mi proslavljamo Božić, to je bio praznik koji je moj otac izuzetno voleo i poštovao u našoj kući., rekla je Ilda

 

Dočeci Nove godine, Badnje veče i Božić nikada više neće biti isti u porodici Šaulića. Jedan deo porodične radosti nestao je sa njegovom smrću, ali dolaze nove generacije koje će čuvati sećanje na dedu. O svemu tome pričaju Šabanova udovica Goca i ćerka, pevačica Ilda Šaulić.

– Mi proslavljamo Božić, to je bio praznik koji je moj otac izuzetno voleo i poštovao u našoj kući. Tu sve slavilo od početka, od položajnika, pa po redu. Ćerkica jako voli da učestvuje u svemu tome. To su stvari koje definitivno su nam i dužnost, da usmeravamo našu decu ka običajima i pravim vrednostima- kaže Ilda koja je 2023. godinu dočekala u Kanadi.

Za badnje veče ću biti u Čikagu, a za srpsku Novu godinu u Vašingtonu pa se vraćam za Beograd. I ovaj put sam bila za to da mama krene sa mnom, ali ona nije u takvom raspoloženju za putovanja. Bože zdravlja, nadam se da će u narednim godinama i toga biti. Biće tu u Beogradu sa unucima i sestrom, biće i njoj lepo.

– Usamljeno. Praznici su bili vreme koje smo uvek provodili jedno pored drugog, gde god bili i kakve god obaveze imali. Sada deca i unuci naravno čine sve da mi ulepšaju dane, ali oni imaju svoje obaveze – sa setom u glasu kaže ona.

– Generalno se trudimo da uskladimo sve i budemo svi zajedno, ali kada je put dalek i naporan za ćerku onda gledamo da ostane u toplini svoga doma i u okruženju baki i tetki – dodaje Ilda.

– Za mene je bila lepa i uspešna. Ono što je obeležilo ovu godinu je ženidba mog brata i jedno divno veselje koje smo imali u porodici. Sada, očekujemo prinovu.

Da će dobiti još jedno unuče najveći je utisak koji i Goca nosi iz 2022. godine. Uz malo sete jer tu je vest dugo čekao Šaban da čuje.

– Pamtiću je pre svega kao godinu u kojoj smo kao porodica bili zdravi i na okupu. U poslednjih nekoliko godina postali smo svesniji, nego ikad, koliko je zdravlje najbitnije. Bilo je mnogo lepih trenutaka, naročito saznanje da ću opet biti baka i Mihajlovo i Marinino venčanje, ali uvek nad svime postoji senka sete što Šaban nije tu i što nije dočekao da zajedno delimo te radosti – kaže Šaulićeva.

ldina naslednica Ema već dugo priželjkuje brata ili sestru:

– To je njena želja već dve-tri godine unazad, o tome intenzivno priča. Bože zdravlja, ako se desi, ako ne ona je tu, božiji dar. Za narednu godinu, Gordanine želje su skromne.

– Sa neizmernom radošću najpre čekam da dobijem još jednu unuku. Da budemo zdravi, srećni i na okupu. Želim da se ove godine u Šapcu pokrenu “Šabanovi dani” koji bi uz spomenik koji je već postavljen čuvali uspomenu na njega kao umetnika u gradu u kom je rođen – kaže Goca.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin