“Ne mogu kući bez njega”: Martin MISTERIOZNO nestao na Halkidikiju, njegov BRAT progovorio

Već aktivno deset dana tragamo za mojim bratom i do sada nema rezultata, ničega, očajan je Goran

 

Ne mogu kući da se vratim bez brata, kaže Goran Jovanovski, brat Martina (31), koji je pre 11 dana nestao u moru na Halkidikiji.

 

Martin je ušao u vodu na plaži Poseidi sa dvojicom prijtelja, i odnele su ih jake struje. Jednog mladića su izvukli posle nekoliko sati, drugog su pronašli nakon 20 sati potrage, dok od Martina još nema ni traga ni glasa.

 

Goran je došao u Grčku sa prijtaljima i volonterima iz domovine, ne bi li što pre pronašao brata. Sa njim su i njegova majka, supruga i njihova desetomesečna beba.

 

Porodica mladića iz Severne Makedonije, stigla je u Grčku prošle nedelje i od tada učestvuju u neprekidnoj potrazi za Martinom.

 

– Već aktivno deset dana tragamo za mojim bratom i do sada nema rezultata, ničega – očajan je Goran.

 

On je istakao da je potraga za Martinom postala veoma skupa i zamolio je za pomoć Grka i tamošnje vlade, ujedno se zahvaljujući volonterima koji nesebično pomažu svih ovih dana.

 

– Potraga postaje veoma skupa. Iznajmljujemo avione, podvodne dronove sa termalnim kamerama, čamce. To sve postaje finansijski neizdrživo za moju porodicu.

 

Želim da zahvalim volonterima koji su došli iz Severne Makedonije, grčkim volonterima spasiocima koji su uz nas sve ovo vreme i svim ljudima koji su uplaćivali donacije iz svih delova sveta. Bez njih ništa ne bismo mogli da uradimo. Zahvalni smo i vladi Grčke koja je produžila istragu – rekao je Goran.

 

On kaže da su on i njegova porodica “zarobljeni” u stranoj zemlji, čiji jezik ne poznaju.

 

– Ne mogu kući da se vratim bez brata. Ne mogu majci ništa da kažem. Kako da odem kući bez brata? Zato molim vladu Grčke da nam pomogne na bilo koji način, avionima, dronovima, helikopterima…

 

Civili sa svojim čamcima mogu takođe da pomognu u potrazi. Građani koji imaju dronove isto mogu da pomognu. Imamo ograničen broj ljudi, a veliki teren treba pretražiti – kaže brat nestalog mladića.

 

Volonteri spasioci kažu da je njihov podvodni dron uključen u potragu, i da će dati sve od sebe da pronađu Martina.

 

– Tražićemo ga koliko izdržimo – rekao je gospodina Ramos ispred udruženja volontera.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin