Connect with us

Porodica

„NE MOGU DA VJERUJEM DA JE OVO MOJ ŽIVOT“: Godinama su se borili za potomstvo, a onda su odjednom dobili DEVETORO DJECE , njihova priča je NEVJEROVATNA

Published

on

Da snovi postaju java, najbolje pokazuje primer bračnog para Maksin i Džejka Jangn iz Pensilvanije. Naime, nakon godina borbe za potomstvo, dobili su sina putem vantelesne oplodnje, a potom usvojili četvoro dece. Ubrzo su saznali da saznali da čekaju četvorke.

Oduvek su maštali da zasnuju veliku porodicu, sa biološkom i usvojenom decom. Nakon što su venčali i godinama pokušavali da se ostvare kao roditelji, Maksin i Džejk su 2017. godine postali hranitelji četvoro dece – dve devojčice i dva dečaka, uzrasta dva, četiri, 11 meseci i tek rođene bebe.

Iskusili su mnoge borbe na tom putu, dijagnozu autizma kod jednog deteta, prošli kroz traume… Tokom tog perioda Maksin se nekoliko puta podvrgla vantelesnoj oplodnji i doživela pobačaje. Kako je istakla, bio je to bolan i bezizlazan period u njihovim životima, a ponekad su mislili da im nije suđeno da se ostvare kao roditelji.

 

 

Nada

Ipak, nisu gubili nadu i najzad, u oktobru 2018. godine, njihova želja se obistinila i putem VTO dobili su sina. Budući da je iza sebe imala dve godine neuspelih trudnoća, Maksin nije krila nevericu i uzbuđenje što se ostvarila kao majka.

– Svaki dan je avantura. Dolazak još jednog mališana u porodicu je bio izazov, ali to ne bih promenila ni za šta na svetu. On je iznad svega što sam ikada mogla da zamislim. Ne mogu da verujem da je moj – napisala je ona tada na Instagramu.

Njihova sreća postala je još veća kada su krajem prošle godine usvojili četvoro dece kojima su prethodno bili hranitelji.

– Svakodnevno se osvrćem na svoj život i uprkos tome koliko ponekad može biti teško, pomislim u sebi koliko imam sreće. Srećna sam što sam rodila ovog prelepog dečaka i što sam dobila privilegiju da odgajam četvoro divne dece, koji, iako nisu potekla iz mog stomaka, u mom su srcu. Neizmerno sam zahvalna na radosti, ljubavi i snazi koju ste uneli u naš život. Dali ste nam najsmisleniju i najispunjeniju ulogu u životu i pokazali da snovi i čuda ne postoje samo u filmovima – istakla je ona.

Ipak, potajno su se nadali da će im još jedna beba upotpuniti porodicu. I baš kao u filmovima, snovi su postali java – Maksin je zatrudnela nekoliko nedelja kasnije.

– Kada sam saznala da sam trudna, bukvalno nisam verovala u test. Nikada nisam dobila pozitivan test trudnoće, osim kada smo čekali rezultate embriona ili inseminacije. Nikada ranije nisam samostalno ovulirala. Bila sam u totalnom šoku i nervozno se smejala kad sam pokazala test Džejku. Linija je u početku bila prilično tanka, tako da definitivno nisam bila optimistična, mislila sam da je lažno pozitivna. Sutradan sam ponovo uradila test i linija je bila znatno crvenija. Te večeri naterala sam Džejka da istrči i uzme još jedan test. Linija je bila tako crvena i debela. Sledećeg dana uradila sam test krvi i lekar mi je potrvrdio trudnoću – opisala je Maksin.

Četiri otkucaja srca

Iznenađenjima nije bilo kraja! Dodatni šok usledio je u šestoj nedelji trudnoće, kada je otišla na drugi ultrazvuk.

– Čim je doktorka započela skeniranje, videla sam iznenađenje na njenom licu. Pogledala me je i rekla: „Pa, izgleda da ovde rastu tri bebe!“. Počela sam nervozno da se smejem i bila sam u potpunom šoku – istakla je Maksin. Međutim, pravi šok usledio je zapravo na trećem ultrazvuku.

– Odmah su se na ekranu videla tri mala treperenja. Bebe su odlično merile i sve su imale snažne otkucaje srca, što je zaista bilo olakšanje. Taman što je trebalo da završim pregled, doktorka je rekla da mora još nešto da proveri, a ja sam se našalila: „O, Bože, bilo bi baš zanimljivo da je unutra još jedna beba!“ Kroz nekoliko sekundi doktorka me je pogledala, nikada to neću zaboraviti, i rekla: ,“Maksin, postoji još jedna beba“ – seća se ona. Nije verovala dok nije čula četvrti mali otkucaj srca.

– Bukvalno sam ležala otvorenih usta… Samo što sam se pomirila sa činjenicom da nosim tri bebe, a sada je tu još jedna. Malo je reći da sam bila u potpunom šoku… – napisala je Maksin.

Nedelje borbe i strepnje

Lekari su joj rekli da je mala verovatnoća da se sve četiri bebe rode zdrave, kao i da trudnoća predstavlja veliki rizik po njeno zdravlje i predložili embrioredukciju (selektivno uspavljivanje beba). Maksin i Džejk nisu pristali na taj predlog.

A onda su usledile nedelje i nedelje borbe i strepnje od prevremenog porođaja. Svakodnevni odlasci u bolnicu, raznorazne terapije, a u 25. nedelji trudnoće lekari su morali da joj urade serklaž – šivenje grlića materice kako bi što duže mogla da održi trudnoću.

– Osećala sam se slabo, nisam mogla da hodam bez pomoći. Osećala sam tako strašnu vrućinu, bukvalno kao da mi je koža gorela. Jedva sam mogla da otvorim oči, sve mi je bilo mutno. Težina beba, zajedno sa činjenicom da nisam osećala donju polovinu tela, izazivala mi je paniku. Pritisak mi je neprestano padao, pa mi je i to dodatno stvaralo nervozu. Bila sam na magnezijumu 36 sati nakon zahvata kako bih sprečila kontrakcije i smirila matericu. Generalno, iza mene su teški dani, ali srećna sam što je serklaž dobro prošao i zahvalna što sam stigla do 25. nedelje – prepričala je Maksin na Instagramu. Piše Blic

Pobeda

Svaki naredni dan Maksin i Džejk slavili su kao pobedu i tako sve do 31. jula ove godine, kada su na svet došle četiri zdrave bebe – tri dečaka i jedna devojčica. Suprug je prisustvovao porođaju, a sve je zabeleženo videom koji se nalazi na njihovom Jutjub kanalu „The Family Young VLOGS“.

– Čula sam njihov plač, ali nisam uspela da ih vidim. Njihov plač bio je umirujući, ali sam jedva čekala da ih upoznam – napisala je ona. Posle sat vremena od porođaja upoznala je svoje četiri bebe.

– To je bio neopisiv trenutak. Sve borbe iz poslednjih nekoliko meseci odmah su zaboravljene, bol i stres nisu bili bitni, u tom trenutku vredelo je sve kroz šta smo prošli – istakla je Maksin. Bebe su provele oko dva meseca u bolnici, a sada su konačno kod kuće i uživaju u pažnji i ljubavi svojih roditelja, braće i sestara.

– Puno mi je srce. Samo ih pogledam i shvatim šta je važno u ovom životu. Ja sam najsrećnija žena na svetu – poručila je ponosna mama devetoro dece.

(RBSM RADIO)

Porodica

Jedna majka je smislila zanimljiv način: Ovako sam naterala svoju decu da više ne traže skupe stvari!

Published

on

Odgovor koji je dobila od mame koja ima dvoje dece je postao  pravi hit,  a mi vam ga prenosimo:

„Vrlo lako!  Kada sam ja to prolazila sa mojom decom, kada su bili tinejdžeri, umorila sam se od toga da im objašnjavam to što si ti postavila u pitanju … zato, sam  problem prebacila NA NJIH.

Svake godine, na početku školske godine, tražim od njih da napišu spisak onoga što treba zameniti u njihovom garderoberu –  od donjeg veša, preko kaputa, rančeva, patika, zimske opreme, čak i opreme za!

Oni bi spisak odštampali i dali ga meni, a onda bih ga ja pregledala i označila

Uvek je to bilo najmanje  500 dolara za zimsku sezonu , ein malo manje za letnju.

Ali tu dolazi genijalan mama-potez!

Izvadila sam debitnu karticu za oba deteta, sa iznosom za koji sam smatrala da je fer i razuman, a obuhvata skoro sve na spisku. Niste koristili do sada? Kartice se obično koriste oko tri godine, osigurane su, tako da i da je dete izgubi, ne gubi novac, a možete proveriti gde i na šta je potrošen novac preko aplikacije na telefonu.

Tako, dala sam im karticu i ” Šoping pravila naše kuće”.

1.  Morate da kupite sve što je na spisku , koristeći samo iznos novca koji sam stavila na vaše kartice. Bez prekoračenja. (Želiš da potrošiš 300 dolara na patike? Ok, ali onda ćeš morati da nosiš staru jaknu, Bauer, dres sa flekom, stari donji veš u toku cele godine. Život je sastavljen od izbora).

2.  Ne smete da kupite ništa što ne može da se nosi u školi jer krši dres kod  škole (naravno, prethodno smo uradili dogovor i očekivanja oko stajlinga za izlazak, zabave, plažu.

3.  Cena sa odeće ili obuće se ne skida dok:

 • ne vidim kako vam stoji
 • odobrim zu što ste kupili i
 • morate kupovati samo u prodavnicama koje dozvoljavaju povratak Robe, zamenu ili Rückerstattungacu u u

A znate li koji je genijalan potez?

Ostale su im pare nakon kupovine svih stvari sa spiska?

MOGU IH ZADRŽATI! Potrošiti ili čuvati kao ušteđevinu, ostavljam njima da odluče! Ovakvom organisacijom, pritisak oko vrednosti novca je na njima. Ich kakav je rezultat?

Odjednom,  patike koje koštaju 250 dolara  (za decu koja nisu sportisti), postaju tako nerazumne za kupiti Čak i njima, kada mogu da uštede  200 dolara  tako što će sebi kupiti neke savršeno dobre Najk patike recimo i za  50 dolara , eine Koje će sami odabrati…

Odjednom, moja deca su postala odlični kupci, koji upoređuju cene i ono šta dobijaju za određenu cenu. Nećete verovati da će vaša deca, kada pretraže sve ponude na popustu, odlučiti da kupe recimo majicu za devet dolara umesto da daju 29 za neku drugu kojoj je to puna cena, pa još uz to skupljaju poene ili kupone za popust.

Ali, šta je najbolji deo za mene kao roditelja? Nikada više nije bilo: užasa, ljutnje, iscrpljenosti, frustracije, lupanja vrata, stresa…

I na kraju… Nema više užasnih diskusija i rasprava oko toga da nam novac ne pada sa neba, da svako živi sa budžetom kojim raspolaže, prepirki u stilu “Baš me briga šta majka tvog druga kupuje” ili objašnjenja da moramo ostati u okviru budžeta sa kojim raspolažemo da bismo mogli da radimo i neke druge zabavne stvari. Stres oko ovih stvari je zauvek nestao! Shvatili su to sa razumevanjem, konačno!

Šoping je njima postao sport koji podrazumeva da sami donose odluke, ali takođe da imaju kontrolu na njihovim dečijim karticama, kao i odlučnost da imaju sve što im je potrebno, samo sada i po prihvatljivoj ceni, jer su motivisani novcem koji im ostaje. Njihovi prijatelji i ne znaju razliku između kreditne kartice i debitne kartice, pa to je još jedna moja pobeda!

I da, sada više ne govore: “Mama kupi mi…”, već “želim da kupim sebi nove minđuše…” i onda se potrude da to ostvare.

Bilo mi je jako zanimljivo da gledam decu kako odlučuju o stvarima. O tome da mogu da imaju ranac koji će koristiti malo duže da bi sebi priuštili neke kvalitetnije stvari kao cipele od kože koje će takođe duže trajati…

Uz to postavljaju i pitanja kao “Mama, hoćemo ovo da kupimo mojim ili tvojim novcem”, a to se obično odnosi na stvari koje ne spadaju u odeću i obuću, već na bioskop, knjigu i slično… ali poenta je u tome da su počeli da obraćaju pažnju na to kako i na šta troše novac. Sada razmišljaju pre nego što nešto požele ili kupe.

Naravno da ja plaćam bioskop ili porodični izlazak, ali je to opet pobeda za mene kao roditelja. Ovaj sistem funkcionisanja smo isprobali i za matursko veče. Držali su se svog budžeta jer ako ga premaše onda moraju to da nadoknade od svoje uštede, džeparca ili zarade.

Kada sam počela da praktikujem ovu metodu,  deca su imala 4 i 14 godina  i jedno i drugo su se  odlično snašli. Takođe, moram napomenuti, da ove “jednokratne” kartice, kako ih volim nazvati, nisu vezane ni za jedan moj bankarski račun. “

Pa genijalno, zar ne? (RBSM-RADIO) 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Porodica

Jedna majka je smislila zanimljiv način: Ovako sam naterala svoju decu da više ne traže skupe stvari!

Published

on

Odgovor koji je dobila od mame koja ima dvoje dece je postao  pravi hit,  a mi vam ga prenosimo:

„Vrlo lako!  Kada sam ja to prolazila sa mojom decom, kada su bili tinejdžeri, umorila sam se od toga da im objašnjavam to što si ti postavila u pitanju … zato, sam  problem prebacila NA NJIH.

Svake godine, na početku školske godine, tražim od njih da napišu spisak onoga što treba zameniti u njihovom garderoberu –  od donjeg veša, preko kaputa, rančeva, patika, zimske opreme, čak i opreme za!

Oni bi spisak odštampali i dali ga meni, a onda bih ga ja pregledala i označila

Uvek je to bilo najmanje  500 dolara za zimsku sezonu , ein malo manje za letnju.

Ali tu dolazi genijalan mama-potez!

Izvadila sam debitnu karticu za oba deteta, sa iznosom za koji sam smatrala da je fer i razuman, a obuhvata skoro sve na spisku. Niste koristili do sada? Kartice se obično koriste oko tri godine, osigurane su, tako da i da je dete izgubi, ne gubi novac, a možete proveriti gde i na šta je potrošen novac preko aplikacije na telefonu.

Tako, dala sam im karticu i ” Šoping pravila naše kuće”.

1.  Morate da kupite sve što je na spisku , koristeći samo iznos novca koji sam stavila na vaše kartice. Bez prekoračenja. (Želiš da potrošiš 300 dolara na patike? Ok, ali onda ćeš morati da nosiš staru jaknu, Bauer, dres sa flekom, stari donji veš u toku cele godine. Život je sastavljen od izbora).

2.  Ne smete da kupite ništa što ne može da se nosi u školi jer krši dres kod  škole (naravno, prethodno smo uradili dogovor i očekivanja oko stajlinga za izlazak, zabave, plažu.

3.  Cena sa odeće ili obuće se ne skida dok:

 • ne vidim kako vam stoji
 • odobrim zu što ste kupili i
 • morate kupovati samo u prodavnicama koje dozvoljavaju povratak Robe, zamenu ili Rückerstattungacu u u

A znate li koji je genijalan potez?

Ostale su im pare nakon kupovine svih stvari sa spiska?

MOGU IH ZADRŽATI! Potrošiti ili čuvati kao ušteđevinu, ostavljam njima da odluče! Ovakvom organisacijom, pritisak oko vrednosti novca je na njima. Ich kakav je rezultat?

Odjednom,  patike koje koštaju 250 dolara  (za decu koja nisu sportisti), postaju tako nerazumne za kupiti Čak i njima, kada mogu da uštede  200 dolara  tako što će sebi kupiti neke savršeno dobre Najk patike recimo i za  50 dolara , eine Koje će sami odabrati…

Odjednom, moja deca su postala odlični kupci, koji upoređuju cene i ono šta dobijaju za određenu cenu. Nećete verovati da će vaša deca, kada pretraže sve ponude na popustu, odlučiti da kupe recimo majicu za devet dolara umesto da daju 29 za neku drugu kojoj je to puna cena, pa još uz to skupljaju poene ili kupone za popust.

Ali, šta je najbolji deo za mene kao roditelja? Nikada više nije bilo: užasa, ljutnje, iscrpljenosti, frustracije, lupanja vrata, stresa…

I na kraju… Nema više užasnih diskusija i rasprava oko toga da nam novac ne pada sa neba, da svako živi sa budžetom kojim raspolaže, prepirki u stilu “Baš me briga šta majka tvog druga kupuje” ili objašnjenja da moramo ostati u okviru budžeta sa kojim raspolažemo da bismo mogli da radimo i neke druge zabavne stvari. Stres oko ovih stvari je zauvek nestao! Shvatili su to sa razumevanjem, konačno!

Šoping je njima postao sport koji podrazumeva da sami donose odluke, ali takođe da imaju kontrolu na njihovim dečijim karticama, kao i odlučnost da imaju sve što im je potrebno, samo sada i po prihvatljivoj ceni, jer su motivisani novcem koji im ostaje. Njihovi prijatelji i ne znaju razliku između kreditne kartice i debitne kartice, pa to je još jedna moja pobeda!

I da, sada više ne govore: “Mama kupi mi…”, već “želim da kupim sebi nove minđuše…” i onda se potrude da to ostvare.

Bilo mi je jako zanimljivo da gledam decu kako odlučuju o stvarima. O tome da mogu da imaju ranac koji će koristiti malo duže da bi sebi priuštili neke kvalitetnije stvari kao cipele od kože koje će takođe duže trajati…

Uz to postavljaju i pitanja kao “Mama, hoćemo ovo da kupimo mojim ili tvojim novcem”, a to se obično odnosi na stvari koje ne spadaju u odeću i obuću, već na bioskop, knjigu i slično… ali poenta je u tome da su počeli da obraćaju pažnju na to kako i na šta troše novac. Sada razmišljaju pre nego što nešto požele ili kupe.

Naravno da ja plaćam bioskop ili porodični izlazak, ali je to opet pobeda za mene kao roditelja. Ovaj sistem funkcionisanja smo isprobali i za matursko veče. Držali su se svog budžeta jer ako ga premaše onda moraju to da nadoknade od svoje uštede, džeparca ili zarade.

Kada sam počela da praktikujem ovu metodu,  deca su imala 4 i 14 godina  i jedno i drugo su se  odlično snašli. Takođe, moram napomenuti, da ove “jednokratne” kartice, kako ih volim nazvati, nisu vezane ni za jedan moj bankarski račun. “

Pa genijalno, zar ne? (RBSM-RADIO) 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Porodica

TREBA JOJ SAT I PO DA IH NAHRANI: MAMA ISPRIČALA KAKO IZGLEDA ŽIVOT SA ČETVORKAMA!

Published

on

Natalie Maree (30) i njen suprug Kahn iz Australije godinama su se mučili s problemima plodnosti, a sve dok nisu dobili kćerku Kiki (2).

Kada je ponovo zatrudnila dvije godine nakon rođenja kćerke, mislila je da je samo imala sreću što nije mogla zamijeniti da očekuje četvorke, prenosi Daily Mail.

 

 • U sedmoj sedmici otišli smo na ultrazvuk i otkrili da ćemo imati četvorke.
 • Prvo sam mislio da nosim blizance, ali kad je ljekar rekao četvorke, nisam mogao vjerovati.
 • Moj suprug je gotovo onvijestio kada je čuo vijesti – ispričala je Natalie.
 • Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU (RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

 1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala