Connect with us

Poznati

Ne kaže se za DŽABA da su ŽENE VJEŠTICE – Ove dvije SA PRAVOM nose NAZIV “KALAŠTURE”- Ono što SU RADILE jedna DRUGOJ ne bi NI PAS S MASLOM SVARIO

Published

on

 

Bet Dejvis je bila prva osoba koja je dobila 10 nominacija za Oskara, a čak dva puta je odnela one za najbolju glumicu. Bila je prva žena koja je dobila nagradu za životno delo od Američkog filmskog instituta i prva žena predsednica Akademije filmske umetnosti i nauke. Ima smisla, dakle, da je Bet Dejvis imala pravo na to. Na kraju krajeva, bila je jedna od najuspešnijih ženskih glumica u istoriji Holivuda.

Što se tiče Džoan Kroford, ona je nazvana jednom od najvećih ženskih zvezda holivudske kinematografije. Takođe je osvojila Oskara i glumila u brojnim nezaboravnim ulogama. Ali ono što je najviše ostalo u sećanju, u vezi sa obe ove starlete, jeste njihova višedecenijska svađa. Ovo je priča o rivalstvu između Bet Dejvis i Džoan Kraford– svađa koja je trajala do kraja jednog od njihovih života.

Ketrin Sermak je upoznala Bet Dejvis kada je imala samo 22 godine. Otišla je na razgovor za posao za poziciju nove sekretarice 77-godišnjakinje. Četiri decenije kasnije do trenutka kada je Sermak napisao knjigu o njihovoj vezi i onome što ju je Dejvisova naučila tokom godina. Njena knjiga, Miss D & Me, otkriva uvid u život Bet Dejvis van filmske industrije.

Bet Dejvis
foto: Profimedia

Knjiga je takođe omaž ženi koja ju je naučila svemu – ovo dolazi od samoproglašene „naivne katolkinje od 22 godine“ koja je dobila posao radeći za jednu od najvećih svetskih filmskih zvezda.

Noć pre intervjua za posao 1979. godine, Ketrin je pročitala Dejvisovu autobiografiju, Usamljeni život, u kojoj je glumica detaljno opisala svoju potrebu za savršenstvom, čak i kada je bila dete.

Pažnja posvećena detaljima je ono što joj je pomoglo da dobije posao kod Beti Dejvis. Uverila ju je da će moći da skuva jaje od tri minuta koje je tražila svakog jutra. Ali pored svog perfekcionizma, Ketrin je naučila mnogo više nego što je ikada očekivala od ostarele holivudske glumice.

Bet Dejvis je bila žena u muškom svetu, a o njenom pušenju i opijanju i danas se prepričavaju legende. U to vreme, posebno snažni i samouvereni muškarci su bili poštovani. Ali ako su žene bile isto to, bile su odbijene. Dejvis je, s druge strane, imala samopouzdanja.

Beti Dejvis je bila svadjalica koja uvek se zauzimala za sebe. Kako je rekla Ketrin Sermak, „gospođica D je uvek prva priznala kada je pogrešila. To radi jaka osoba.” Dobro ili pogrešno, znala je kako muškarci i žene rade. „Apsolutno je volela muškarce, ali je podržavala žene.”

Možda je podržavala žene uopšte, ali odnos sa Džoan Kraford nije bio ni blizu podrške. Rivalstvo između ikona na srebrnom ekranu je legendarno. Njihovu višedecenijsku bitku, koja je uključivala i profesionalne i lične ogorčenosti, samo je podstakla industrija koja je, nažalost, volela da vidi kako njene žene rasturaju jedna drugu.

Veliki deo njihovih neprekidnih prepirki odvijao se u tabloidima. Kraford je uvek bila manje neprijateljski raspoložena od Bet, koja je umela jako da ugrize: „Kraford je spavala sa svakom muškom zvezdom u MGM-u – osim sa Lesiejem“. Jao. Pa o čemu se tu radilo? I kako je uopšte počelo?

Bet Dejvis, Džoan Kraford
foto: Profimedia

Kroafordov razvod zasenio je glavnu ulogu Bet Dejvis

Krafordova je započela svoju filmsku karijeru pre Bet (Krafordovo prvo pojavljivanje na ekranu bilo je 1925, dok je Bet zablistala tek 1931). Ipak, Džoan je već bila proslavljena filmska zvezda u vreme kada je Bet došla u Holivud 1930. godine.

1933. je bila ključna godina u karijeri Bet Dejvis koja je još uvek bila u cvatu, jer je ona prva navela svoje ime iznad naslova. Vorner Bros je planirao čitavu reklamnu kampanju ta film kako bi objavila novu fazu slave Bet Dejvis. Sve dok joj Džoan nije ukrala svu pažnju.

Kraford je objavila, istog dana kada je Bet trebalo da dobije publicitet, da se razvodi od svog prvog muža, Daglasa Ferbanksa mlađeg. Rezultat: Priča o ulozi Bet Dejvis je dobila samo mali odeljak u Njujork Tajmsu. Kraford je, s druge strane, dobila nekoliko stranica. Nije trebalo dugo da i druge novine slede taj primer.

Bio je to ubod koji Dejvis nikada nije zaboravila, čak ni 52 godine kasnije. U intervjuu sa novinarom Majklom Tortonom 1987. godine, Bet je rekla: „Nikada joj to nisam oprostila i nikada neću. Taj odlučujući trenutak u njenoj doživotnoj mržnji prema Krafordovoj bio je samo početak.

Bet Dejvis, Džoan Kraford
foto: Profimedia

Kraford se udala za glumca kojeg je Bet volela

Godine 1935. Dejvis je glumila u filmu Dangerous i bila je oduševljena svojim kolegom Franšoom Toneom. „Zaljubila sam se u Franšoa, profesionalno i privatno“, priznala je kasnije. „Sve na njemu bilo elegantno, od njegovog imena do njegovih manira.

Na Dejvisovu nesreću, Kraford je prva stigla do njega. Par je najavio veridbu tokom snimanja filma Dangerous. „Bio je ludo zaljubljen u nju“, rekla je Bet Dejvis. Viđala je njih dvoje kako se sastaju svakog dana na ručku. Zatim bi se vratila na set. Prema rečima Bet Dejvis, bilo mu je drago što je ova poznata starleta zaljubljena u njega.

Beti Dejvis je, kao što možete da zamislite, bila ljubomorna. I ona je to priznala. Kraford je u međuvremenu izjavila da je on „mislio da je Beti dobra glumica, ali nikada o njoj nije mislio kao o ženi“. Kritike koje je svaka žena rekla o drugoj ponekad su bile hladne kao led.

Da ste pitali Beti , ona bi vam rekla: „Uzela ga je od mene“, što je rekla Tortonu u tom intervjuu 1987. Opisala je kako ga je Kraford ukrala „hladno, namerno i potpuno nemilosrdno“. Možda nije osvojila čoveka, ali Beti jeste osvojila Oskara za svoju ulogu u filmu Dangerous. Ali, u njenim očima, Kraford je ipak uspela da je nadmaši.

Džoan Kraford nije bila impresionirana njenim osvajanjem Oskara

Na ceremoniji dodele Oskara te godine, Beti Dejvis, koja nikada nije očekivala pobedu, nosila je običnu mornarsku haljinu (koja je zapravo bila stari kostim) na ceremoniji.

Legenda kaže da je Franšo Tone ustao da je zagrli i da joj čestita, dok je njegova supruga Kraford odbila da se pomeri i okrenula leđa svojoj koleginici. Tone joj je rekao da je nepristojna, i tada se Kraford okrenula ka Bet i drsko rekla: „Draga Bet! Kakva divna haljina.”

Bet Dejvis, Džoan Kraford
foto: Profimedia

Kraford je pokušala, bezuspešno, da postigne primirje

Džoan Kraford je 1943. prešla iz studija MGM u Vorner Bros., gde je Bet već bila veteranka. Kraford je zahtevala svlačionicu pored njene i navodno joj je poslala brojne poklone i cveće. Bio je to pokušaj da se pridobije Beti i da se već jednom pomire.

Ali svaki poklon je poslat nazad. Dejvis nije imala nameru da na to pristane. Bila je to loša godina za Beti, čiji je muž Artur Farnsvort kolabirao i umro dva dana kasnije. Veoma uznemirena, Beti je pokušala da se povuče iz svog sledećeg filma, Mr. Skeffington, 1944. Ali Džek Vorner, koji je prekinuo produkciju nakon njegove smrti, uspeo je da je ubedi da nastavi.

Kraford je uzela Dejvisove ostatke i osvojila Oskara

Džoan Kraford je želela glavnu ulogu u filmu Mildred Pirs i na kraju joj se želja ostvarila. Ali to je bilo samo zato što je Bet , koja je bila prvi izbor studija, odbila ulogu. Kraford je dobila svog prvog i jedinog Oskara (koji je prihvatila u svom krevetu) za ulogu u filmu Mildred Pirs.

Dve godine kasnije, Kraford je uzela još jednu glavnu ulogu koja je prvobitno bila namenjena Beti. Glumila je u filmu Opsednuti i zaradila nominaciju za Oskara. Uprkos Dejvisovoj zloglasnoj uvredi, „Gospođica Kraford je filmska zvezda, a ja sam glumica“, postalo je jasno da Kraford „sustiže“.

Bet Dejvis, Džoan Kraford
foto: Profimedia

Bet je mislila da je Kraford zaljubljena u nju

S obzirom na poređenja, napade i svađu, nije iznenađenje da je bilo nekoliko producenata koji su bili željni da se Dejvis i Kraford zajedno na ekranu. Vorner Bros je želeo da film U kavezu bude zajednički projekat Dejvis/Kraford, ali je Beti tu priliku propustila.

Navodno je Džoan nazvala nečim previše uvredljivim. Ova dosetka je dovela do još jedne borbe. Vidite, Kraford je imala veze i sa muškarcima i sa ženama. I, pošto je to bilo opšte poznato, neki ljudi su posumnjali da možda Džoan Kraford gaji romantična osećanja prema Beti.

Prema rečima Krafordovog prijatelja i poverenika Džerija Ašera: „Franšot nije zainteresovan za Bet, ali ne bih imao ništa protiv da je probam. Završila je to rekavši: “Zar to ne bi bilo smešno?” Ašer je priznao da nikada nije bio siguran da li je Džoan Kraford bila ozbijna ili ne.

Osećao je, međutim, da njenu prijateljicu „privlači Betina vitalnost i energija… Beti je uvek bila uverena, zbog svog ega, da je Džoan bila zaljubljena u nju” Možda je upravo Dejvis sama pokrenula glasine da je Džoan zaljubljena u nju…

Bet je igrala Džoan na ekranu

Film Zvezda napisala je Krafordova stara prijateljica Ketrin Albert. Na ulici se pričalo da je Albert napisao scenario u znak odmazde za njihovu svađu. (Izgleda da su ženske svađe tada bile prilično moderne). Bet Dejvis je namerno postavljena za glavnu ulogu, kao isprana glumica koja se drži svoje zvezdane moći koja bledi.

S obzirom na to da ju je njen „prijatelj“ napisao, smatralo se da je uloga prilično tanko prikrivena, na veoma nelaskav prikaz Džoan. Kao što možete da zamislite, nije bilo potrebno mnogo da se Bet ubedi da prihvati tu ulogu. Za tu ulogu je čak bila nominovana za Oskara.

Kraford je bila ta koja je ubedila Beti da se prijavi za film Šta se desilo sa Bejbi Džejn? Horor priča o osakaćenoj glumici (Kraford) koju je terorisala njena poremećena sestra (Dejvis). Film je postigao neočekivani uspeh na blagajni i donekle je bio povratak koji je obema glumicama očajnički bio potreban.

Ali film je uglavnom ostao upamćen kao snažan i javni dokument njihovog stvarnog rivalstva. Očigledno, Dejvis je pristala na ulogu samo pod dva uslova: da ona igra Džejn i da joj režiser Robert Oldrič obeća da neće spavati sa Krafordovom. „Nije mi stalo do njegovog privatnog života, niti do njenog“, rekla je Dejvis. Ona samo „nije želela da je favorizuje sa više krupnih planova.”

U jednoj sceni filma, gde Džejn (Dejvis) pobeđuje Blanš (Kraford), Krafordova je tražila dvojnika jer nije verovala da je Dejvis neće povrediti. I to nije bilo samo u njenoj glavi. Postojao je krupni plan u kojem se ne može koristiti dvojnik, a Dejvis ju je agresivno udarala u glavu.

Izveštaji tvrde da su morali da joj šiju rane. Ali prema Dejvisovim rečima, „jedva ju je dotakla“. Ipak, ne brinite za Džoan; vratila joj je. Tokom snimanja druge scene, u kojoj Džejn vuče Blanš iz kreveta i preko sobe, Kraford je tačno znala šta radi.

Znajući da Beti Dejvis pati od problema sa leđima, Kraford je namerno tako vukla da ju je povreidla. Prema brojnim izveštajima, ili je napunila džepove kamenjem, nosila kaiš za dizače tegova. Bez obzira na to šta je bilo tačno, namerno je pokvarila nekoliko snimaka. Kao rezultat toga, Bet je morala da je vuče unaokolo sve dok nije bila u agoniji.

Bet Dejvis, Džoan Kraford
foto: Profimedia

Bet Dejvis je dobila nominaciju, ali je Kraford izašla na scenu

Rivalstvo je podstakla i n Akademija, koja je odlučila da Beti dodeli Oskara , ostavljajući Džoan na klupi.

Bez obzira na to, Kraford, favorit obožavatelja za trofej za najbolju glumicu te godine, pobrinuo se da izađe na scenu po svaku cenu. Pošto mnogi glumci te godine nisu mogli da prisustvuju ceremoniji, Džoan Kraford je ponudila da u njihovo ime uzme nagradu. I tako, kada je prozvana odsutna En Benkroft, Džoan je primila Oskara umesto nje. Beti ju je gledala u šoku.

Džoan Kraford je odustala od svog sledećeg projekta sa Bet

Vorner Bros se nadao da će ponoviti uspeh „Šta se desilo sa Bejbi Džejn“?, pa su naručili nastavak.

Kraford je pristala, ali je potom odustala posle nedelju i po dana snimanja. Rekla je da joj nije dobro, ali istina je da je i dalje bila besna zbog poniženja i da nije želela da je Bet Dejvis ponovo pobedi. Reditelj je navodno otišao do te mere da je angažovao privatnog detektiva da prati njeno kretanje, ali nikako nije uspevao da je vrati na set. Na kraju su morali da zamene glumicu, pa je Olivija de Hevilend došla umesto Džoan.

Očigledno, njih dve su se toliko dugo i sa takvom mržnjom svađale da se to sve završilo tek kada je jedna od njih umrla. Nakon Krafordove smrti u maju 1977, Bet Dejvis je rekla: „Nikada ne bi trebalo da govorite loše stvari o mrtvima, samo treba da kažete dobre… Džoan Kraford je mrtva. Dobro.”

Imajte na umu, ovo je citat za koji se ispostavilo da je gotovo nemoguće proveriti. Dakle, verovatno biste ga trebali uzeti sa prstohvatom soli. I pretpostavljam da će zavisiti od toga da li ste obožavatelj Bet ili Džoan. Tim Dejvis bi najverovatnije rekao da je to preoštra rečenica da bi se rekla naglas. Ali ko zna…

Doživotni neprijatelji su zapravo imali mnogo toga zajedničkog, čak i njihove nezahvalne ćerke. S godinama, Bet Dejvis je na kraju omekšala prema Krafordovoj. Čak je stala u odbranu svoje pokojne suparnice nakon objavljivanja knjige Najdraža mama, nelaskavih memoara Krafordove usvojene ćerke Kristine. Knjiga beleži navodno zlostavljanje njene majke prema njoj.

„Nisam bila najveći obožavatelj gospođice Kraford“, priznala je Beti Dejvis, „ali, naprotiv, jesam i još uvek poštujem njen talenat. Ono što nije zaslužila je ona odvratna knjiga koju je napisala njena ćerka… Da tako nešto uradite nekome ko vas je spasao iz sirotišta, hranitelja, ko zna čega. Ako joj se nije sviđala osoba koja je odabrala da joj bude majka, odrasla je i mogla je sama da bira svoj život.”

Dejvisova je takođe priznala da joj je bilo žao Džoan, ali je znala da ne bi cenila njeno sažaljenje, „jer je to poslednje što bi želela, da joj je bilo ko žalio, a posebno ne ja“. Ispostavilo se da je Dejvisova ćerka uradila nešto slično onome što je uradila Kristina Džoan. 1985. godine, Dejvisova ćerka, B.D. Hajman je objavila knjigu pod nazivom Čuvar moje majke.

U njemu je svoju majku opisala kao sebičnu, emocionalno nasilnu alkoholičarku. Ova knjiga je, međutim, bila mnogo spornija od opisa Krofordove u Najdražoj mami. Reakcija javnosti je zapravo bila simpatična prema Bet. Hajmanov usvojeni brat se toliko nije slagao sa objavljivanjem knjige da je čak otišao do toga da se odrekao svoje sestre.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Poznati

Šaban je uvek imao ZAHTEV na zajedničkim nastupima: Pevačica otkrila šta je posle njega morala da radi

Published

on

Ona je često sarađivala sa Šabanom Šaulićem

 

Pevačica Branka Sovrlić već decenijama traje na našoj estradi, a svoju karijeru nikada nije gradila na skandalima, već isključivo na kvalitetnim pesmama.

Kako se juče desilo pomirenje dve velike zvezde Seke Aleksić i Dragane Mirković, Branka je to prokomentarisala.

– Ja sam srećna da sam ovde sa svojim kolegama, sa svima sam u jako dobrim odnosima a sa nekima se ne vidim čitavu godinu i onda smo srećni kad se ovako družimo. Nikada mi se to nije desilo, ni sa kim nisam bila u svađi ni pet minuta, a ne da ne razgovaramo deset godina, to je baš puno. Nije trebalo, mogle su i ranije da se pomire nisu to bili ne znam kakvi razlozi, ali eto, desilo se tako – rekla je pevačica.

Ona je često sarađivala sa Šabanom Šaulićem, a sada je otkrila da on nikada nije želeo da peva poslednji na zajedničkim nastupima, te je ona to uvek morala da radi umesto njega.

– On je bio jako dobar i miran čovek, moj suprug Sadik Pašić je njega uvek vodio na turneje jer je pravio stalno po sportskim dvoranama. Mislim da nema nijedna dvorana po bivšoj Jugoslaviji da je on nije otvorio. Šaban nikad nije hteo zadnji da peva, jer publika tad već ide, i onda ja šta ću, moram posle njega, ko će nego ja. Ali ja sam imala sreće, kad istrčim, kreće pesma. Ali on je bio jako dobar i miran čovek, po tome ga pamtim i najveći za sva vremena – otkrila je Branka.

Ona je poznata po svom besprekornom izgledu, a sada je otkrila i šta je njena tajna.

– Srećna sam, trudim se, živim zdrav život, ne pušim, ne pijem, možda imam 2,3 kilograma više, ali napravim neku dobru pozu da se to ne vidi. Srećna sam, trudim se, ali imam i dobru genetiku, srećna sam da ništa ne treba da prekrajam. I ja imam nekad želju, kad je neki lep kolač, pojela bih dva, ali presečem, imam karakter, vojna disciplina, tako sam i vaspitana, moj otac je bio vojno lice. Srećna sam što su roditelji bili ponosni na mene, a evo sad i klinci od mog brata, ja bih njima trebalo da budem baba, a oni meni kažu: “Ti si lepa, naša tetka, ne možeš da budeš baba nikada” – navela je pevačica.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Poznati

“Zamalo da UBIJEM i sebe i njih”: Srpska pevačica se vraćala od doktora, pa doživela HOROR

Published

on

Nakon što je krenula da izađe iz garaže gde je bila parkirana, desila se nezgoda

 

Pevačica Dušica Grabović doživela je tokom jučerašnjeg dana saobraćajnu nezgodu.

Naime, nakon što je od doktora saznala loše vesti, da mora da ide na operaciju, Dušicin dan krenuo je naopako.

– Desila se nezgoda. Došla sam od doktora, čula sam da treba da idem na operaciju. Biću dobro ako Bog da. Izlazim od doktora, crna mačka mi pređe put u garažnom mestu i ja se prekrstim tada, da kad krenem iz garaže da se ne desi ništa loše – započela je priču Dušica.

Nakon što je krenula da izađe iz garaže gde je bila parkirana, desila se nezgoda.

– Krećem i izleće mi auto u kom su bila deca, dete koje je jedva 18 godina napunilo. Zamalo da ubijem i sebe i njih. Došlo je do sudara, ja sam se normalnom brzinom kretala i oni su mi izleteli. Bog zna šta bi se desilo da sam malo brže vozila – priča Dušica.

Načinjena je velika materijalna šteta.

– Deca su priznala krivicu, velika je šteta na automobilu. Ali sve što može da se plati, super je, živa sam i zdrava hvala Bogu – ispričala je Dušica Grabović.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Poznati

Odrastao u TEŠKOJ BEDI, Brena ga nazvala BUDALOM: Potresna životna priča omiljenog srpskog komičara

Published

on

Jova je uveseljavao ljude putem malih ekrana svojim imitacijama

 

Komičar Jova Radovanović uživao je u vrtoglavoj popularnosti u bivšoj Jugoslaviji kao član grupe “Sedmorica mladih”, a danas ovaj legendarni komičar proslavlja 82. rođendan.

Tokom svoje duge karijere ostavio je veliki trag na domaćoj javnoj sceni, a njegova životna priča je veoma potresna.

 

Ansambl “Sedmorica mladih” bio je jugoslovenski pop, rok i komičarski sastav. Nastupali su širom sveta, a ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao sastav koji je 33 godine svirao neprekidno zajedno. Njihove emisije su svi rado iščekivali nedeljom uveče, a poznato je da su i Jopsipu Brozu Titu bili omiljeni, te su mu i često svirali i bili njegovi gosti.

Jova je uveseljavao ljude putem malih ekrana svojim imitacijama, pantomimama i vicevima. Ono što se prvo na njemu primeti je nos, a potom i osmeh od uva do uva. Iako je odrastao u siromaštvu na tadašnjoj periferiji Beograda (kod Cvetkove pijace) nije odustajao od svojih snova i ostao je uvek pozitivan i nasmejan.

Kako je ispričao jednom prilikom, otac je mnogo radio, a majka je bila kod kuće pazeći na svoje četvoro dece.

 

 

– Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući – ispričao je Jova jednom prilikom za medije.

Velika želja mu je bila da upiše muzičku školu, pa mu je komšija, znajući za njegovu ljubav prema muzici, na revers nabavio klarinet i upisao željenu školu. Iako je u svom poslu bio veoma uspešan što mu je donosilo puno lepih događaja, bilo je i onih manje prijatnih, ali je on to uspešno skrivao, pa gledaoci nikada nisu imali prilke da vide tužno Jovino lice.

Često je bio odvojen od svoje porodice, a jedna od najtežih životnih situacija desila se samo nekoliko dana po rođenju sina. Tada je morao da ode, i to na 7 meseci. Kako je ispričao, vratio se, ali ga sin nije poznavao. Nakon toga se neviđeno isplakao.

– Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. Sedam meseci ga nisam video. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve reči, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je video, obradovao se i počeo da viče “tata, tata”, ali je bežao od mene – ispričao je Jova.

Još jedan dokaz o popularnosti benda “Sedmorica mladih” govori i činjenica da su imali nastupe u Nemačkoj. Tamo su trebali da budu dve godine, a ostali su 15 godina.

 

.

 

Koliko je bio dobar komičar i glumac govori i činjenica da ga je Miodrag Petrović Čkalja hvalio na sva usta. Jednom prilikom neko iz glumačke ekipe je rekao “Mi igramo pijanca, a ovaj je pravi”. Malo ljudi se seća da je Radovanović sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu „Hajde da se volimo”. Jova je jednom prilikom ispričao i angedotu vezanu za Lepu Brenu.

Naime, tokom snimanja filma Brena je pronašla mušku jaknu u gepeku svog automobila, pa je sva ljutita ušla u hotel i upitala „Koja je budala ostavila ovu jaknu?” na šta je Jova rekao “Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala”. Kasnije mu se pevačica izvinjavala, ali je i obukla njegovu jaknu, s obzirom da je na Zlatiboru, gde je film sniman, bilo veoma hladno.

Jova Radovanović sa bendom “Sedmorica mladih” ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao ansambl koji je u istom sastavu svirao čak 33 godine. Burnih devedesetih godina, bend se raspao i Radovanović je počeo solo karijeru kao zabavljač.

O svojoj komičarskoj karijeri i životnoj devizi jednom je rekao:

– Ja dok ne nasmejem ljude, ništa nisam uradio.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala