NATO čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji: “Svaka čast na hrabrosti, a i pesma je LEPA”

NATO čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji: “Svaka čast na hrabrosti, ai pesma je LEPA”

 

Ponosni Ukrajinci otkrili su da su preimenovali voz u čast svoje pobedničke pesme

 

Ministri spoljnih poslova NATO okupili su se u Berlinu da razgovaraju o mogućem članstvu Finske i Švedske u alijansi i ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zamenik generalnog sekretara NATO, rumunski diplomata Mirčea Ðoana tom prilikom je čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji, preneo je Rojters.

 

– Želim da čestitam Ukrajini na pobedi na Evroviziji. Videli smo ogromnu podršku javnosti iz Evrope i Australije zbog hrabrosti. Naravno, i pesma je lepa – kazao je Ðoana.

 

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije predsedava ministarskim sastankom NATO jer je generalni sekretar Jens Stoltenberg pozitivan na kovid.

Ukrajinski predstavnici pobedili su na Evrosongu sa pesmom Stefanija, a Ðoana je pobedu prokomentarisao u kontekstu rata u Ukrajini i solidarnosti alijanse sa Kijevom.

 

Nazvali voz “Stefanija ekspres”

 

Ponosni Ukrajinci otkrili su da su preimenovali voz u čast svoje pobedničke pesme.

 

Šef ukrajinske železnice objavio je da će voz broj 43 iz Kijeva do Ivano-Frankovska biti preimenovan u “Stefanija ekspres”. Železničke stanice u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankovsku puštaće pobedničku pesmu kad god voz pristane na stanicu, preneo je “Gardijan”(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin