Naša GLUMICA preminula U 45. godini nakon TEŠKE BOLESTI, a SEĆAMO je po ulozi u popularnoj SERIJI

BIla je uvek nasmejana i vedra, kolege je se sećaju po najboljem!

Svi koji su gledali seriju Žene sa Dedinja, koja je emitovana 2011. godine, sećaju se Irene Mičijević koja je imala jednu od glavnih uloga u seriji, a samo šesto godina kasnije preminula je od karcinoma limfnih žlezda.

Rođena Beograđanka, sa samo 16 godina upisala je Fakultet dramskih umetnosti, a prvu ulogu je odigrala 1991. godine u tv drami “Velika mala matura”.

 

Irena Mičijević

Ljubitelji pozorišta je se sećaju po ulozi Ofelije u predstavi “Hamlet” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Pre “Žena sa Dedinja” igrala je u filmovima “Pun mesec nad Beogradom”, “Mali svet”, “Flešbek”, a proslavila se i u mnogim britanskim projektima.

Posle uloge advokatice Klare u pomenutoj seriji, ponovo se vratila u London gde je živela sa ćerkom i suprugom Sinišom Rodićem, arhitektom.

Osim toga, malo je poznato da je njena kuma bila koleginica Branka Katić. Pre nego što se odselila u London, živela je u Španiji deset godina gde je emigrirala nakon što je otpočeo rat u bivšoj Jugoslaviji.

– Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i želela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo.

Volela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posledicama s kojima se sada neminovno suočavamo, hteli mi to ili ne – ispričala je Irena u intervjuu za “Press” 2010. godine.

Irena je poslednje dane svog života provela u Beogradu. Međutim, u Beogradu joj se zdravstveno zdravlje pogoršalo i posle nekoliko dana preminula je u 45. godini.

– Kako je to surovo da jedna tako dobra i mlada glumica ode. Uvek nasmejana i ljubazna. Igrali smo u filmu “Mali svet”. Neka ti na onom svetu bude bolje, draga, Irena – rekao je glumac Lazar Ristovski.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/