Napadaču iz Čikaga roditelji pomogli da kupi PUŠKU: Ranije im pretio smrću, policija mu oduzela 16 noževa

Obučen u crnu majicu sa kratkim rukavima i upečatljivom tetovažom na vratu nije pokazivao nikakvu reakciju kada su pročitana imena njegovih žrtvi

 

Osumnjičeni za masakr u Čikagu u kom je poginulo osam, a povređeno 30 osoba, pojavio se danas prvi put pred sudijom.

 

Policija je sopštila da je Krimo, koji je optužen za sedam ubistava pošto je nasumično pucao na ljude na proslavi, prethodno legalno kupio pet komada oružja, uprkos tome što su nadležni bili obavešteni da je dvaput pretio nasiljem i samoubistvom 2019. godine.

 

Obučen u crnu majicu sa kratkim rukavima i upečatljivom tetovažom na vratu nije pokazivao nikakvu reakciju kada su pročitana imena njegovih žrtvi. Nedugo zatim saopšteno je da je još jedna, osma po redu osoba, podlegla povredama nakon napada na paradi povodom Dana nezavisnosti.

 

Javnost je danas obaveštena da su mu roditelji pomogli da kupi pušku, mesec dana nakon što mu je policija oduzela noževe jer je njima pretio da će ih ubiti. Policija je u njegovom stanu ponašla 16 noževa, bodež i mač. Robert je tada imao 19 godina i nije uhapšen, piše Mirror.

 

S obzirom na to da je po američkom zakonu on još uvek bio maloletan, nije imao mogućnost da izvadi identifikacionu karticu sa kojom legalno može da nabavi oružje. Uprkos pretnjama ubistvom i samoubistvom, njegov otac mu je pomogao da izvadi karticu koja mu je zvanično odobrena mesec dana kasnije.

 

Policija je saopštila da je Krimo, koji je optužen za sedam ubistava pošto je nasumično pucao na ljude na proslavi, prethodno legalno kupio pet komada oružja, uprkos tome što su nadležni bili obavešteni da je dvaput pretio nasiljem i samoubistvom 2019. godine.

 

Tužilac okruga Lejk Erik Rajnhart kazao je da Krimo, ako bude osuđen, može da dobije i doživotni zatvor bez mogućnosti ulaganja žalbe.

 

Rajnhart je na konferenciji za novinare posle sudskog pretresa rekao da su vlasti ispitale osumnjičenog i da je on “detaljno ispričao i priznao šta je uradio”.

 

U masakru koji se dogodio u predgrađu Čikaga Hajlend parku, za vreme parade, ubijeno je šestoro ljudi, a sedma žrtva je preminula u bolnici. Više od 30 ljudi je ranjeno.

 

Detektivi koji ispituju optuženog još nisu, međutim, uspeli da utvrde koji je motiv zločina, ali su rekli da nema indicija da je žrtve birao po rasi ili religiji.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin