Nakon što je pas ugrizao vlasnika tokom se*sa s partnericom, sud donio odluku: USPAVAJTE GA!

Vlasnik XL američkog bullyja kojeg je pas ugrizao tokom spolnog odnosa uložit će žalbu na odluku da se pas uspava. Naime, 2. avgusta ove godine Scotta Thurstona (32) ugrizao je njegov dvije godine star pas Hank dok je vodio ljubav sa svojom partnericom Leanne Bell u njihovom domu u Walesu, prenosi Daily Mail.

 

Nakon incidenta, u ranim jutarnjim satima Bell je pozvala policiju, dok je Thurston pokušavao psu staviti brnjicu, rečeno je na prekršajnom sudu u Llanelliju. Policija je 17 dana kasnije odvela psa, a onda je donesena odluka da se pas uspava. Njegov vlasnik odlučan je u tom da poduzme sve mjere da se to ne dogodi, iako je on sam pretrpio povrede.

 

Jedan od prijatelja gospodina Thurstona pokrenuo je Facebook grupu u kojoj piše najnovije vijesti vezane uz oduzetog psa. U posljednjoj objavi stoji kako su stigle vijesti od kojih su strahovali, odnosno da vlasti žele uspavati Hanka te su poručili da će se žaliti na odluku.

 

Tjelesna kamera policajca snimila je Thurstona dok je pokušavao obuzdati psa, a čulo se kako Bell govori policajcu kako voli psa, ali ga ne može držati u blizini svoje četvero djece.

 

Na sudu je rečeno da se Bell i Thurston svađali prije nego su postali intimni, pas je napao i ugrizao muškarca kad je započeo spolni odnos. Zadobio je ugrize lijeve podlaktice i brade, ali je odbio intervenciju Hitne pomoći. Pas je oduzet vlasniku i odveden u sjedište policije.

 

Policija je tražila nalog za uspavljivanje psa jer su procijenili da je opasan. Frederick Lewendon, predstavnik policije, rekao je sudu da je incident mogao biti daleko gori.

 

„Slijjedeći put možda neće ugristi odraslu osobu, već dijete pa povrede neće biti bezazlene, rekao je Lewendon.

 

Ian Birch, koji zastupa Thurstona, rekao je da se pas može sigurno vratiti u dom jer nije bilo prijašnjih incidenata. Sudija je ustanovio da nije sigurno da se pas vrati u kućanstvo s četvero male djece. Novac za sudske troškove vlasnik psa nabavio je putem Facebook grupe koja broji 182 člana.

 

Thurston i Bell nisu komentirali slučaj po izlasku iz sudnice. Od 31. decembra 2023. uzgoj, prodaja, oglašavanje, ponovno udomljavanje, napuštanje i dopuštanje američkim bullyjima da odlutaju bit će nezakoniti u Engleskoj i Weleu, objavila je vlada ranije ove godine.

 

Odluka je donesena nakon niza nedavnih napada i smrti u koje je bila uključena ova pasmina.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin