Najveće estradne frke: KAKO JE ŠERIF KONJEVIĆ UMALO OTKINUO UHO MILETU KITIĆU?

Najveće estradne frke: KAKO JE ŠERIF KONJEVIĆ UMALO OTKINUO UHO MILETU KITIĆU?

 

 

Uvijek je na estradi bilo rivalstva, ljubomore, bahatosti, pa i netrpeljivosti. Čini se da je Šrif Konjević šampion bahatog ponašanja. Takva mu narav; dobar pjevač, ali plahovit, živčan, drčan…

U sekundi plane, ali nije vičan borilaškim sportovima. U to se uvjerio svojevremeno Mile Kitić, pjevač koji ima lijepe manire i osoba je koja nije voljela skandale.

 

Oni su pjevačka generacija, startali su početkom osamdesetih godina, kada se pojavila čuvena sarajevska plejada zvijezda: dvojica Halida, Hanka Ferid, Konjević, Mile, Šemsa, Kuliš, Ćazim, Nećko Esadović, Amela Zuković….

 

Do obračuna između Šerifa i Mileta došlo je u Tuzli za vrijeme turneje “Hit ljeta” na kojoj su nastupala obojica zajedno. Bilo je desetak izvođača, a kraj programa je bio rezervisan za Mileta kao predzadnjeg, a Šerifa kao zadnjeg učesnika.

 

Mile je u tom period imao veće hitove od Šerifa “Ja neću ljepšu”, “Čaša ljubavi”, “Merhaba”, a Šerif je imao glasčinu, ali nije imao hitčinu.

 

Oduševljena Kitićevim nastupom, publika nije dozvolila Šeridu da izađe na binu. Tražila je na bis Mileta. To je Konjeviću zasmetalo, pa je nakon koncerta, u hotelu Tuzla počeo da provocira Kitića.

 

 

Riječ po riječ, došlo je do verbalnog, a onda i fizičkog kontakta, u kojem je Mile izvukao “deblji kraj”. Šerif mu je skoro otkinuo pola uha. Po jednoj verziji udario ga je šakom, a po drugoj mu je odgrizao uho.

 

Mile je završio u bolnici, jedno vrijeme je imao problema sa sluhom. Nakon toga Šerif je najavio pištolj, jer se pribojavao osvete.

 

Vremenom su nesporazumi izglađeni. Palo je pomirenje. Mile je čak bio gost u Šerifovoj vili na Ilidži.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin