Najbolji recept uz pomoću kog ćete se riješiti modrica

Ako želite što prije da se oslobodite neprijatne modrice čije porijeklo vjerovatno i ne znate, vrlo efikasno to možete postići na sljedeći način.

modrice

Krompir skuhajte sa korom, zatim ga ogulite i spremite kao za pire. U izmrvljen krompir dodajte malo meda i obične vode, pa tako dobijenu smjesu rasporedite preko modrice.
Ukoliko vam je to komplikovano, stavite samo hladan oblog od leda. Oprezno ga prislonite na bolno mjesto, sa prekidima na svakih pet minuta da ne bi došlo do utrnuća tkiva.

Led je dobar jer ne smiruje samo bol, već i usporava protok limfe i cirkulaciju krvi, te na taj način spriječava stvaranje hematoma. Nakon pola sata držanja ledenih obloga, kožu namažite kremom na bazi nevena.

A kada slučajno udarite nogom o ivicu stola, premažite bolno mjesto vatom natopljenom sirćetom, više puta u toku dana. Tako ćete spriječiti pojavu modrice. Ukoliko primjetite da plavetnilo na koži nakon udarca s vremenom ne mijenja boju od crvene, ljubičaste, plave, žutozelene, do žute, već ostaje i počinje da tamni, to može biti znak infekcije i upozorenje da, ipak, potražite ljekarsku pomoć.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE