NAJBOLJI “LIJEK” PROTIV UJEDA KOMARACA RASTE KRAJ SVAKOG PUTA KOD NAS: Moćna biljka ublažava svrab i upalu, evo i kako!

Kako ublažiti svrab od ujeda komarca.

Konačno je otoplilo, a “ljepote” koje donose više temperature spadaju i komarci. Dok ne počne masovno prašenje protiv ovih napasti, treba se zaštititi i izboriti sa ujedima koji nisu nimalo prijatni.

Neki se preventivno mažu sredstva za zaštitu, odnosno repelente, ali ako već nisu uspjeli da spriječe komarce da im “uzmu malo krvi”, pribjegavaju starinski lijekovima – od pravljenja “krstića” na mjestu uboda do raznih tonika i biljaka koji ublažavaju svrab i peckanje.

Jedna od biljaka koje mogu da pomognu da se oslobodite svrapa i upale, a koje bukvalno ima svuda kod nas, jeste bokvica.

Ponekad čak ni skupi preparat ne može da pomogne da se riješite neprijatnosti. Postoji mnogo narodnih “lijekova” koji ublažavaju svrab od ujeda komaraca, a jedna biljka je posebno efikasna. Raste bukvalno svuda, ima je u parkovima, kraj betona, u poljima, a sve što treba da uradite jeste da je uberete!

Listovi bokvice sadrže tanine koji ublažavaju svrab i imaju blago anestetičko dejstvo. Osim toga, djeluju kao prirodni antibiotik koji sprječava upale. Samo treba da uberete nekoliko listova i zgnječite ih da puste sok, a koji ćete zatim utrljati na mjesto ujeda.

Najbolje je da koristite svježe ubrane i meke listove, a prethodno provjerite da nisu “inficirani”, odnosno da ih nisu ugrizle gusenice ili su puževi pustili svoju sluz po njima.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin