“NA VJENČANJU SAM SAZNALA ISTINU” Jasmina iz Banjaluke sa 19 godina je majci preotela muža, pa je zbog ovoga stigla karma

0

That feeling when your hopes are betrayed!

Ispovijest djevojke koja je preotela muža majci, a danas se gorko kaje…

 

 

 

Nakon smrti voljene osobe, razvod se smatra drugim najvećim izvorom stresa i patnje. Nisu samo bivši supružnici ti koji pate. Pogođena su djeca, roditelji, braća i sestre, ali i prijatelji. U zavisnosti od uzrasta, djeca razdvajanje od jednog roditelja različito podnose. Kada su mali, vrlo brzo se naviknu na novonastalu situaciju odvojeni domovi, ljetovanja, zimovanja…

 

 

Ali ako se razvod desi kada su djeca u tinejdžerskom dobu, situacija je daleko komplikovanija. Njih rastanak roditelja najviše pogađa, jer su u osjetljivom dobu i vrlo im je teško objasniti zbog čega se porodica raspada. Statistike pokazuju da su djevojčice mnogo teže podnose razvoda dječaka i njima potrebno više priče i vremena kako bi prihvatili situaciju.

 

 

Često one postaju tužne, anksiozne i nesrećne, dok su dječaci skloniji agresivnom ponašanju i neposlušnosti. Istraživanja pokazuju da djeca lakše prihvataju novog partnera majke, dok je to mnogo veći problem za djevojčice… Priča jedne djevojke iz Banjaluke potvrđuje da je tako uu realnosti.

 

 

Jasmina koja sada ima 27 godina, podijelila je svoju priču na jednom forumu i otkrila kako je sa 19 donijela odluku koja je uništila život njenih majki, a zbog koje se i dan danas kaje.

 

– Moji su se razveli kad mi je bilo 16 godina, i sada mogu reći da je to bila dobra odluka. Veoma mladi su se vjenčali, majka me je rodila sa 17 godina i mislim da nije čestito ni stasala u ženu, a već je morala da ljulja bebu i kuva ručkove.

 

Njihov brak je bio ‘živi pakao’, svađali su se svakodnevno, ako ne zbog porodice i toga što se moja majka ne trpi sa mojom babom, onda zbog para. Tata je bio ‘običan’ radnik, VKV majstor u fabrici, mama je radila kao kuvarica u restoranu kod ujaka. Para je bilo dovoljno tek za osnovno, a kako smo brat i ja rasli, problem sa novcem je postao sve očitiji – pričala je Jasmina.

 

Godinu dana nakon razvoda, njen tata je već počeo da se viđa s drugom ženom, udovicom iz njihovog kraja, kod koje se čak brzo uselio. Jasmina, njen brat i majka živjeli su u stanu koji im je otac prepustio, a koji je dobio od firme.

 

 

FOTO: MARIOLAB/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

– Imali smo mir, nije više bilo svađa, ali jako mi je nedostajao tata. Krivila sam mamu zbog razvoda, mislila sam da je mogla da bude malo tolerantnija, da ponešto prećuti. Tako mi je makar i baka stalno govorila: ‘Da je tvoja majka držala jezik za zubima, kao prava žena, nego je morala da raskući kuću’. Njenih riječi se i danas savršeno dobro sjećam.

 

 

Prošla je još jednu godinu, a ova mlada žena kaže da je sve vrijeme mislila kako će se roditelji jednog dana, kada se strasti stišaju, i pomiriti, nije brinulo što otac živi s drugom ženom.  Nisu imali djece i za nju je to bio znak da nije odustao od svoje “prave” porodice.  Sve se promijenilo kada je mama počela da se viđa s kolegom, dvije godine nakon razvoda…

 

 

– Taj čovjek je tek počeo da radi kod ujaka, bio je neiskusan kuvar, a moja mama je bila zadužena da mu pokaže posao. Iako je profesionalno bio dosta iskusan, između njih bilo je svega par godina razlike, bio je samo pet godina mlađi od nje. Prvo sam primetila da je sve duže ostajala na poslu, a onda je počela da se sređuje, da uveče stavlja viklere na kosu i ujutru maže karmin . Sve sam to posmatrala ispod oka, i ja sam već imala 18 i znala sam šta to znači  – nastavlja svoju priču Jasmina.

 

Pakleni plan

 

Kako bi spriječila majku da započne vezu sa drugim muškarcima, počela je sve češće da se vraća u restoran.

 

 

– Računala sam na to da neće ništa da uradi kad sam ja tu. Iz škole bih se uputila pravo kod nje na posao i sjedila kod ujaka u restoranu, maltene do fajronta. On je bio veoma ljubazan prema meni, stalno mi pripremao neke specijalitete, odvajao hranu koja bi preostala od drugih, pa mi servirao na svečanom tanjiru kao da sam neka uvažena gošća. Sada, iz ove perspektive, shvatam da je želio da mi se dopadne, htio je da ga prihvatim kao maminog ‘specijalnog prijatelja’.

 

– Tada to nisam znala. Mislila sam da mi šalje tajne signale i da mi se udvara, jer kako bi mogla da mu više dopadne žena od 35 godina od jedre djevojke u dvadesetim?  Započela sam igru, veoma planski i perfidno, s jasnom namjerom da ih rastavim … Uspio sam u tome, on je popustio pred mojom mladošću. Započeli smo vezu i javno, nisam ništa krila od majke, čak sam se trudila i da joj dam do znanja svaki put kada smo imali odnose… Htjela sam da ga zauvijek izbrišem iz njene glave.

 

 

 

 

– Majka je sve vidjela, bilo joj je jasno da sam ja sve inicirala, samo nisam znala da li zna i zašto… Nisam znala da li shvatala da hoću da je odvojim od drugog muškarca i privolim da se vrati tati… Samo mi je jednom prilikom rekla da pazim na sebe. Eto toliko. Ni ‘nemoj’, ni ‘sram te bilo’, ništa nije ni pitala. A ja sam mislila da sam odnijela veliku pobjedu nad njom!

 

 

Naravno, njena veza sa tim muškarcem je kratko trajala. Nisu imali ništa zajedničko, i Jasmina se okrenula svojim vršnjacima. On je od sramote napustio restoran i preselio se u drugi kraj grada. Godine su prolazile, Jasmina je nakon fakulteta napustila kuću, a potom i našla dečka za koga će se udati.  “Onog” muškarca ni ona ni majka nisu spominjale. Sve do noći uoči svadbe.

 

 

– Gledale smo neke stare slike, obe raznježene i plačne, kada smo naišle na fotografiju ujakovog restorana. Na slici su bili svi zaposleni, a on se vidio u pozadini. Tada mi je prvi put rekla nešto od čega sam tada, kao 18-godišnja klinka, najviše strahovala:

 

‘Je l’ znaš da me je bio zaprosio i da je trebalo da se vjenčamo?

 

Brinula sam u plač i molila je da mi oprosti. Pomilovala me je po glavi i rekla da ne salam, da je bolje što se tako završilo i da mi je sve odavno oprostila. Ali ja sebi nisam. Pala sam u depresiju i stigla me karma.

 

 

Zbog klinačke oholosti i ljubomora uskratila sam svoju šansu za ljubav – napisala je Jasmina, njena priča podijelila je stavove korisnika ovog foruma. Jedni su tješili, ali veliki je broj onih koji su žestoko osudili, (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *