Na misi za Mateja se pojavila SNEŽANA: Zbog onoga što je rekla ova Beograđanka je nastao MUK

U Crkvi Svetog Ante u Beogradu, održala se misa za nastradalog Mateja Periša, čije telo je nađeno u sredu oko 9.20 na Adi Huji. Nakon održane mise, organizovan je i ispraćaj za Split gde će mladić biti sahranjen. Ispred crkve okupio se veliki broj građana, a stigla je i žena koja je doživela skoro istu tragediju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bele ruže. Ona je navela da je otisla danas i do pravoslavne crkve, vratila se ponovo.

Snežana je otkrila neverovatnu podudarnost dve tragedije. Naime, njen brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. 12.

“Mnogo mi je teško, strašno sam se potresla zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma…sve me je to navelo da dođem ovde. Pratila sam potragu”, rekla je Beograđanka Snežana i dodala

“Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. pre 30 godina moj brat je nestao u Dunavu prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet meseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gde da odu da se isplaču, sveću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali”, rekla je sugrađanka za Novosti.

Inače. nadbiskup Hočevar je rekao da je Matej nađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana. Beogradski nadbiskup održao je kratak govor.

“Braćo i sestre, da bismo Mateju iskazali poslednju počast, stojimo pored mrtvog tela. Verom koja traga, govorimo da ovo nije svršetak, jer naš Bog je Bog živih. Mrtvo telo odlazi, ostaje nam ime Mateja, koje sa poštovanjem izgovaramo. Bože, seti se njegovog imena, što si ga ti sam upisao u dlan svoje ruke”, rekao je Hočevar i zamolio prisutne da se nakratko pomole u tišini za Mateja.

Službi prisustvuje i patrijarh Porfirije.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin