MUSLIMANKA 4 GODINE ŽIVELA KOD POPA U KUĆI: “Kad sam krenula da se klanjam rekao mi…” – TOTALNO JU JE ŠOKIRAO

0

Ona je ispričala kako je sve odvijalo, te je otkrila da li je smela da sprovodi svoje religijske običaje u kući jednoj hrišćanina.

 

 

U mestu Visoko, blizu Sarajeva, živi baka Ziba, muslimanka po veroispovesti, a njena priča je dokaz da religijske razlike nikada ne treba da nam predstavljaju problem i da svakom treba da pomognemo kada se nađe u muci i nevolji.

 

 

Ziba je četiri godine živela u Austriji i ništa ne bi bilo neobično da kuća u kojoj je bila nije pripadala popu. Ona je ispričala kako je sve odvijalo, te je otkrila da li je smela da sprovodi svoje religijske običaje u kući jednoj hrišćanina.

 

“Živela sam tamo u popovoj kući. Nije mi niko moju nošnju branio, ni maramu ni muslimansku haljinu. Četiri godine sam u popovoj kući živela”, rekla je Ziba.

 

 

Prema njenim rečima, ovaj period joj je ostalo u prelepom sećanju i sa osmehom se priseća kako se pop ponašao prema njoj.

 

 

Baka Ziba

 

 

“Rekao mi je pop: Majko ti svoje običaje provodi, a ja ću svoje. Kad sam klanjala on mi kaže: “Pametno majko, ti svoje, a i ja ću svoje”. Poštovao je moju veru i ja sam njegovu. Niko se nikome nije mešao u običaje, čak sam sa njegove strane imala podršku. Ni u jednom momentu se nisam osećala ugroženo ili diskriminisano“, istakla je ona.

 

 

Kako kaže, u njegovoj kući joj ništa nije falilo, ali je ostala praznina u srcu za Bosnom i rodnim krajem.

 

 

“Kad dođe pop s liturgije kaže mom mužu: “Dedo, napravi nam kafu, nena klanja, a da mi sednemo i da se ispričamo”, prisetila se Ziba za kraj.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:        INSTAGRAMU          I        FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *