Muškarci imaju jutarnju “tajnu” koju svaka žena treba znati: Ovo skrivaju od žena!

Muškarci su intrigantni kao i žene, pogotovo njihovo tijelo koje ima gomilu funkcija koje i dalje zbunjuju naučnike. Tako i muškarci imaju, na opće čuđenje G tačku.

Muško tijelo u sebi skriva mnoštvo iznenađenja. Neke njegove tajne i dalje su uglavnom nepoznate ne samo ženama nego i samima muškarcima.

Sporo starenje:

Muško lice čuva mladenački izgled puno dulje od ženskog . Sve se svodi na činjenicu da muškarčeva koža gubi koncentraciju kolagena puno sporije, što znači da je mnogo otpornije na bore i oštećenja.

Sposobnost laktacije:

Da, to ste dobro pročitali. Muškarci također imaju žlijezde koje mogu proizvesti mlijeko. Ali njegova proizvodnja predstavlja abnormalnost muškog tijela.

To se može dogoditi kada se proizvede previše hormona prolaktina. To može biti posljedica određenih vrsta lijekova i terapija koje se koriste za stimulaciju srca, problema s hipofizom i hipotalamusom, uporabom opioida ili zbog ekstremne gladi.

Gubitak kose:

Lijepo je misliti da se genetska sklonost za ćelavost prenosi isključivo majčinim X kromosomima, ali to nije slučaj. Postoje i drugi, ne manje važni čimbenici.

Ako je otac muškarca ćelav, onda se i njegove šanse da izgube kosu povećavaju za 60%. Aktivnost muških hormona također utječe na folikule dlačica na takav način da tijelo postupno gubi sposobnost proizvodnje nove kose. Stres i loša prehrana također znatno povećavaju rizik od ćelavosti.

Premenstrualni sindrom:

To bi moglo biti vrlo iznenađujuće za neke, ali 26% muškaraca također doživljava PMS.

Tijekom tih razdoblja, čovjek postaje osjetljiviji, razdražljiv, gladan, a može čak osjetiti i grčeve u želucu. To jest, prolazi kroz iste simptome kao žena.

Debljina kože:

Testosteron, muški hormon čini muška koža bude deblja, tj. 25% deblja od ženske kože. Ipak, tijekom njihove životne dobi, muška koža postaje tanja, dok kod žena ostaje iste debljine do menopauze.

Adamova jabučica:

Muškarci mogu razlikovati mnogo manje boja nego žene, i to je fiziološki uvjetovano. Jedna od muških jutarnjih tajni, za koje žene ne znaju je i:

Nivo tetosterona kod muškarca je ujutro oko 25 %- 50 %, a kasnije u toku dana opada.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin