“Možda se nikad neće vratiti”, odjek sirene i PLAČ MAJKE: Lepa Sanela UMIRE, hitno joj treba naša pomoć

Na kratko joj je bilo bolje, ali radost nije potajala

 

Saneli Vidojević iz Aleksandrovca koja ima 28 godina i tri godine najteže borbe za sobom ponestaje vremena, a jedan mladi život preti da se ugasi prerano.

 

U želji da pomogne da se Sanelina priča što dalje čuje i da što više ljudi pomogne, Objektiv je pozvao njenu majku, Slađanu Vidojević.

 

Telefon zvoni dugo, a onda se oglašava vidno potrešena majka čiji jecaji odzvanjaju u pozadini dok sirene sanitetskog vozila u kome se nalazi Sanela nadjačavaju njene jecaje. Hitna pomoć sa Sanelom odlazi put bolnice, jer se njeno stanje pogoršalo.

 

Život sa bolom jedne lepotice, koja je u cvetu mladosti morala da pokaže zube neprijatelju u neljudskom obličju, može da se ugasi svakog trenutka ukoliko se Srbija ne ujedini.

 

Za tumor male karlice saznala je sa 25 godina. Najpre se lečila u zemlji, potom u inostranstvu, a do sada je bila kod kuće – okružena onima koji je najviše vole, ali koji joj ne mogu mnogo pomoći.

 

Nešto ranije danas Objektiv je stupio u kontakt sa njenom majkom Slađanom, koja je zbog obaveza koje ima prema Saneli morala da odloži prvobitan razgovor.

 

Ni sat vremena kasnije odvija se prava potresna scena koja izaziva jezu, strah i tera suze na oči.

 

Sanelu odvoze u bolnicu jer joj je pozlilo, a usplahirena i uplašena majka za život svoje ćerke ne može da izusti nijednu rečenicu osim da je njena ćerka u životnoj opasnosti.

 

– Nema pomoći, nema pomoći – uz plač i jecaj kaže majka.

 

– Ne umem ništa da kažem, ne znam, bojim se da se možda neće vratiti –  rekla je Slađana za Objektiv.

 

A onda se prekinula veza i nastao muk.

 

Srbija je jedini spas ovoj devojci i jedina nada da se prikupi novac za lek iz Švajcarske koji je potreban ovom mladom životu.

 

Majka je ranije za medije rekla da nema više operacija jer bi to sve bilo rizično za nju.

 

Na kratko joj je bilo bolje, ali radost nije potajala. Posle tri meseca na kontroli, bez hemioterapije, bolest se porširila, a Sanela je upućena u Kragujevac. Tamo se lečila oko šest meseci.

 

Aleksandrovčani je poslali u Tursku

 

Sanela je nakon toga dobila pomoć sugrađana, koji su njena dokumenta poslali u Tursku i tu počinje lečenje u inostranstvu gde je imala tešku operaciju.

 

U januaru ove godine se javio novi problem. Opet operacija, bila je dva meseca na odeljenju u Turskoj. Rekli su da nisu smeli da joj vraćaju stonu, tu kesu za pražnjenje. Kako su joj vratili stonu, ona se od februara meseca vratila iz Turske sa istim bolom.

 

Majka objašnjava da je u aprilu ponovo otišla u Tursku, te da je poslata na skener. Uočene su nove promene. Nade da su u pitanju ciste, a ne tumori razbio je lekar koji ju je prvi operisao. Rekao im je da ne smeju da ih diraju.

 

Vratila se u Srbiju. Jedino se privatna klinika iz Beograda usudila da je primi na lečenje.

 

Ali u maju je postalo sve gore. Krenula je da mršavi, ne može ništa da jede. Bila je čak rizična poslednja operacija i pitanje je bilo da li će uopšte da se probudi.

 

Sanela se naravno probudila. Privatnici su je uputili u državnu bolnicu, ali bez uspeha, jer joj je stanje sve gore.

 

Porodica se ne miri sa time, već apeluje na sve koji mogu da pomognu. Žele da joj obezbede lek iz inostranstva, koji im je poslednja nada.(RBSM-RADIO)

 

Dinarski tekući račun broj:

200 124685826 55

Sanela Vidojević, Koznica

Banka Poštanska štedionica a.d.

U nastavku je i devizni račun:

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)