Connect with us

Ludi Svijet

MONSTRUM bez trunke KAJANJA: Pre osam godina Darko Kostić silovao i ubio devojčicu u Beogradu

Published

on

Telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno je u dvorištu trošne kuće koju je Darko Kostić, čovek koji ju je ubio iznajmljivao u Rakovici.

Policija je mesecima tragala za devojčicom, ali bezuspešno.

Ovaj zločin je otkriven tek nakon što je Kristina Kovačević (22) prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj je zlostavljao i Ivanu Podraščić.

Kristina Kovačević je, inače, njegova rođaka, a on je saslušan, no nije prošao poligraf.

Policajci su 1. septembra, posle Kristinine prijave, počeli da pretražuju dvorište te kuće, a tokom detaljnog pregleda prostorija, tragajući za dokazima o silovanju Kristine, policajci su pronašli nekoliko stvari, među kojima je bio i mobilni telefon, za koji je, posle analiza, utvrđeno da ga je koristila nestala Ivana Podraščić.

Naloženo je da se telefon pošalje na dalje veštačenje, posle čega su pronađene njene poruke i slike.

Policajci su prvo pomislili da je Kostić ukrao devojčicin mobilni, pa su počeli da ga ispituju, a on se sve više zapetljavao u laži.

Bio je uveren da niko ne zna šta se dogodilo i da će samo da odgovara za silovanje rođake Kristine Kovačević.

Inače, Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuku.

Ivana je silovana, a zatim davljena i sa više udaraca motikom ubijena 31. jula. Njeno telo je osumnjičeni Darko Kostić, zamotao u ćebad i sunđere, a zatim zakopao u dvorištu kuće.

Prema iskazu koji je Kostić dao policiji posle hapšenja (a koji je kasnije negirao), Ivana mu se tog 31. jula javila i tražila da se vide “da cirkaju”. On ju je sačekao na okretnici autobusa 56, i odveo kući.

Ivana je, prema navodima ubice, tog dana počela “da vileni”: udarala ga je, histerisala, grebala. Pokušao je da je smiri, ali nije uspeo, pa ju je ašovom udario u glavu. Posle toga je, navodno, pokušao da je oživi, dozivao je, ali uzalud. Zatim je otišao do prodavnice, a kad se vratio, ona je i dalje ležala u lokvi krvi.

Uvio je njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Uputio se u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., kom je rekao da je u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da misli da ga nije ubio.

Kostić je najpre policiji priznao zločin, a zatim na suđenju naveo da devojčicu nije ni silovao ni ubio. Priznao je da se sa Ivanom jednom sastao u napuštenoj kući u kojoj je njeno telo pronađeno, ali da su tada imali odnos na koji je nije prisilio.

Osumnjičeni za zločin koji je potresao Srbiju rekao je i da je tražio Ivanu kada je saznao da je nestala.

Poremećaj ličnosti

Darko Kostić, podsetimo, ima debeo kriminalni dosije. Kao mlađi punoletnik, Kostić je osuđen na sedam godina jer je zajedno sa jednim saučesnikom, 1993. ubio staricu u Beogradu, a posle zločina urinirao po njoj.

Osuđivan je potom za silovanje 2001. godine, za šta je osuđen na tri i po godine robije. Nakon izdržavanja kazne, ponovo mu je izrečena zatvorska kazna, zbog novog silovanja koje je počinio. Osim silovanja i ubistva, ležao je i zbog pljački i razbojništava.

Dvoje veštaka koji su se bavili psihičkom analizom Kostića konstatovali su da nije u pitanju duševno zaostala ili obolela osoba. Utvrđeno je da je Kostić shvatio svoje delo, ali da ipak ima disocijalni poremećaj ličnosti.

Taj poremećaj se ranije nazivao psihopatija ili sociopatija, nastaje u adolescentskom periodu, i nije ga moguće izlečiti. Kostić je, prema veštačenju, nisko inteligentan – IQ mu je na nivou normalne tuposti, ispod 90, kako su pisali mediji.

Ivanina porodica

Porodica Podraščić, socijalno veoma ugrožena, u leto 2014. godine je njen nestanak “pravdala” time da je ona već nekoliko puta odlazila od kuće, da školu nije volela i da će se vratiti kao što se već i vraćala.

Ivanina porodica nije želela da poveruje da je policija pronašla telo njihove ćerke. DNK analiza Instituta za sudsku medicinu potvrdila je da je telo pronađeno u napuštenoj kući u Ulici 11. krajiške divizije nestala Ivana.

Ivanini roditelji saslušani su 31. oktobra u Višem tužilaštvu u Beogradu. Na pitanje da li traže imovinsku odštetu, Ivanin otac Drago Podraščić je odgovorio: “Tražim odštetu u visini od milion evra”.

Iskaz je dala i Ivanina majka Nada

– Rekla je da ide na žurku i više je nikad nisam videla. Ivana je bila dobro dete, ali umela je da ode od kuće i da se ne vrati po nekoliko dana. Zato moj suprug nije odmah prijavio nestanak – rekla je Ivanina majka.

“Zanemela je Srbija”

Devojčica je sahranjena 10. oktobra na Batajničkom groblju u 15 sati. Sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi. Povorka od nekoliko stotina ljudi, među kojima najviše dece, učenika OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” koju je i ona pohađala, došli su da se poslednji put oproste od Ivane.

Poslednji oproštaj od male Ivane, ispred kapele, održao je njen razredni starešina koji je rekao: “Nismo uspeli da sačuvamo anđela, nismo mogli da joj pomognemo u odrastanju. Prerano si odrasla i prerano si nas napustila. Ivana, izgubili smo te, ali uvek ćeš biti u našim srcima. Tvoj razred je zanemeo, a zbog zločina koji je počinjen, zanemela je i cela Srbija”.

Posle toga, tužna povorka, krenula je polako, do mesta gde će devojčica biti sahranjena. Na čelu kolone, skrhan bolom, išao je Ivanin šesnaestogodišnji brat Srećko i nosio beli krst.

Neutešni otac Drago, hodao je iza belog sanduka svoje miljenice i pridržavao u zagrljaju ćerku Nikolinu da ne bi pala. Za njima su išli rodbina i komšije, Ivanini školski drugovi, nastavnici, direktor, držeći pregršt cveća i venaca, koje će položiti na njen grob.

Za monstruozni čin, Darko Kostić osuđen je na 40 godina zatvora.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Ludi Svijet

Kupila MUŽU KOVČEG – Ali jadniku JOŠ ne dođe VRIJEME za ONAJ SVIJET pa GA SADA stavila U OGLAS – Ali jednu STVAR ŽELI da zadrži

Published

on

Margaret Stejbls iz Škotske stavila je na onlajn prodaju kovčeg njenog supruga, jer se ispostavilo da živi duže nego što je ona to očekivala.

Ona je na sajtu za onlajn prodaju okačila fotografiju sivog kovčega.

– Prodajem nov kovčeg. Kupila sam ga za svog supruga, ali se ispostavilo da živi duže nego što sam očekivala, pa mi više nije potreban i samo mi pravi nered u kući – napisala je ona.

Ona je zatim dodala da ne prodaje jastuk koji se nalazi unutra, jer je njen pas voleo da spava na njemu.

Njen oglas odmah je privukao veliku pažnju, a ispod njenje objave za kratko vreme počeli su da se nižu šaljivi komentari.

– Rani božićni poklon za tvoju ljubav? – samo je jedan od komentara.

Novinari su zatim kontaktirali Margaret jer ih je zanimalo zašto je ona uopšte kupila kovčeg.

– Naručila sam ga kada me je iznervirao jer se napio. Kupila sam za vreme lokdauna iz šale dok smo bili na zabavi kod moje drugarice. Jako se napio i nervirao me je i ja sam odlučila da ga naručim jer sam želela da mu se nekako osvetim – kaže Margaret.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Ludi Svijet

Hit SNIMAK bekstva polugole PROSTITUTKE: VERALA se NA fasadi kao SPAJDERMEN pa PALA PRAVO u ruke POLICAJCA(VIDEO)

Published

on

Ljudi ponekad znaju da budu jako solidarni, posebno kada treba da zaštite prostitutku od policije, ali ovaj put to nije bilo dovoljno.

Glavna junakinja ove bizarne priče iz Hong Konga pokušala je spektakularan beg kroz prozor, pa se verala po fasadi i klima uređajima ali je na kraju ipak pala u ruke policajaca. Opasan šou posmatrala je gomila prolaznika i sve to snimala.

 

Inače prostitutka pripada tzv. ladyboy zajednici, a racija je 22. septembra zatekla dok je bila na drugom spratu. Veranje po fasadi završila je poprilično impresivnim skokom na saobraćajni znak, dok su je ispod čekali okupljeni građani i pomogli joj da se spusti. Na njenu žalost dole ju je čekala i policija.

U raciji Odeljenja za imigraciju uhapšeno je ukupno 14 muškaraca i 18 žena.

Načelnik odeljenja za organizovani kriminal i istragu trijada Lui Sihao javnosti je potvrdio da je policija izvela operaciju “Wind Rider” (Jahač vetra), dok su mediji preneli i to da je izuzetno spretna prostitutka lišena slobode zbog kršenja uslova boravka.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Ludi Svijet

Pozvali DADILJU da im čuva sina, pa postavili KAMERE: Kad su videli šta radi, odmah zvali POLICIJU (VIDEO)

Published

on

Maks i Laura Oglezbi su angažovali dadilju za čuvanje njihovog dvogodišnjeg sina. Kako bi se uverili da je sve u redu, postavili su kamere u kući, a kad su ih proverili, šokirali su se prizorom.

Ugledali su dadilju Lauren Rou kako koristi silu da bi nahranila njihovog sina Deklana. Na snimku koji su podelili na Fejsbuku vidi se da ona dečaku čvrsto drži ruke na leđima i gura mu hranu u usta. Dečak vrišti i rita se u visokom stolcu.

U jednom trenutku uzvikuje: “Ne!” i “Tata!”, a ona mu uzvraća da “jede svoju hranu”. Dečak do kraja snimka jeca za roditeljima, a ona pritom viče na njega: “Moraš da naučiš da jedeš svoju hranu!”

Na snimku se vidi i kako dadilja s nekim razgovara na telefonu, te govori: “Da nismo kontrolisali našeg dvogodišnjaka, on bi nas pregazio.”

Oglezbijevi su slučaj prijavili i policiji.

– Htela sam da je razbijem. Htela sam da dođem kući, da je prikujem za stol i guram joj hranu u usta – izjavila je šokirana Deklanova maćeha Laura.

Rou je uhapšena i optužena za zlostavljanje deteta. Puštena je nakon što je uplatila kauciju od 2.500 dolara, a sudsko ročište zakazano je za 8. novembar.

– Ovo iskustvo nas je emocionalno iscrpilo. Cilj nam je da nikad više nikome ne učini nešto ovakvo – poručili su Oglezbijevi putem Fejsbuka.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala