MISTERIOZNE kugle se pojavile na srpskoj planini: Veruje se da, ako ih dodirnete, dogodiće se ČUDO (FOTO)

Misterioznih i čudnih pojava u srpskim planinama ima mnogo. Od đavolje varoši do piramida na Rtnju, Srbija je prepuna legendi o njima i njihovom nastanku. Ali, da li ste čuli za povlenske kugle?

Povlenske kugle kako im ime kaže mogu se naći na planini Povlen kraj Valjeva. U pitanju je nekoliko skoro savršeno oblikovanih kamenih kugli koje se nalaze na ovoj prelepoj planini.

Svojim izgledom kugle su inspiracija za mitove koje danas prepričavaju lokalci. I danas bi vam neko od ljubaznih meštana ispričao priču kako kugle simbolizuju planetarni sistem, do toga da su ih sami vanzemaljci izgradili i rasuli po gustim brdima i livadama Povlena.

Prema mišljenju stručnjaka, one su, dakle, nastale vulkanskom aktivnošću. Naime, u podvodnim tektonskim poremećajima koji su slični onima koji danas potresaju područje Japana, pre 150 miliona godina, kada je na području Povlena bilo more,stvorene su i ove kamene kugle.

 

Za povlenske kugle se vezuju i priče o isceliteljskim moćima ovih kugli. Najčuvenija je priča o skupljaču pečuraka na Povlenu koga je zabolela noga pa je seo da se odmori na jednoj kugli. Kako legenda kazuje, nakon nekoliko minuta on je osetio jako strujanje u svom telu, a jak bol u nozi je nestao.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin