“MISLILA SAM DA SPAVA, PREBACILA SAM ĆEBE PREKO” MAJKA I SIN IZ KRAGUJEVCA UMRLI JEDNO PORED DRUGOG: Slaviša je bio teško bolestan

0

Tela Mirjane Kecman (84) i njenog sina Slaviše (65) pronašle su komšije u stanu u kragujevačkom naselju Bubanj.

 

Hitna pomoć utvrdila je da je Mirjana mrtva danima i da je njen sin bio u teškom stanju, ali je u tom trenutku još uvek bio živ. Uprkos pokušaju reanimacije, Slaviša je ubrzo preminuo.

Komšinica sa istog, drugog sprata zgrade u ulici Crvene zastave 5, Milja Vesović, prva je primetila da se Mirjana i sin Saša, kako su ga zvali, ne pojavljuju neko vreme.

 

 

Rešila je da proveri zašto ne izlaze iz stana.

 

– Vrata su bila otključana. Kada sam ušla unutra, Mira je ležala na podu na tri jastučeta. Bila je pokrivena. Prišla sam i kada sam je dodirnula, čelo joj je bilo ledeno. Sva sam se naježila. Onda je Milja potražila i sina, koji je bio psihijatrijski bolesnik. Njega je zatekla u sobi gde je takođe ležao na podu.

 

– Ležao je u svojoj sobi, na leđima. Povukla sam ga za nogu, ali nije reagovao. Posle su lekari hitne pomoći rekli da mu je samo još mozak funkcionisao. Zato su prvo njega odvezli sanitetom da pokušaju da ga ožive, dodaje Milja.

 

Komšinica kaže da su lekari pretpostavili da je Mira mrtva oko četiri dana. S obzirom da je Više javno tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tela majke i sina, nakon toga znaće se vreme smrti i šta je do nje dovelo.

 

– Inače, kada sam ušla u stan, unutra je bio haos, sve prljavo i umazano, smrdelo je strašno, užas jedan, dodaje Miljana, koja je sa porodicom Kecman na istom spratu živela od šezdesetih godina.

 

Kako za Kurir kaže komšinica, ali i drugi stanari, Mira i Slaviša su živeli sami. Mira je primala porodičnu penziju koju je nasledila posle smrti svog supruga, dok je Slaviša primao invalidsku penziju.

 

Kragujevac, Mirjana Kecman, Slaviša Kecman, Milja Vesović, komšinica

Svojevremeno je radio u nekadašnjoj kragujevačkoj štampariji „Nikola Nikolić“, a penzionisan je pošto je psihički oboleo. Bio je oženjen, ali ga je žena odavno napustila. Iz tog braka ima ćerku. Susedi dodaju da je Mira stalno tražila novac od drugih, pozajmljivala, ali i prosila ispred obližnjeg obdaništa.

 

– Kada se njihove penzije saberu, to baš i nije tako malo, ima ovde dosta onih sa manjim prihodima, ali je ona stalno tražila pare. Pre nekoliko meseci stanari iz zgrade su im kupili čak i televizor, jer su stari razbili. Inače, Slaviša, koga su svi zvali Saša bio je težak psihički bolesnik, ali nije bio agresivan i svima se javljao u hodniku i ispred zgrade, objašnjavaju nam komšinice Smilja i Desa, koje žive u istoj zgradi.

 

 

Kragujevac, Smilja i Desa, komšinice

One dodaju da Miru i Sašu godinama od rodbine niko nije obilazio.

 

Više javno tužilaštvo saopštilo je da će se posle obdukcije i drugih istražnih radnji znati sve okolnosti koje su dovele do smrti majke i sina u njihovom stanu.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I    FACEBOOKU    

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *