MISLILA JE DA IMA POSTPOROĐAJNU DEPRESIJU: Doživela ŠOK kada je saznala da je nešto mnogo gore!

Ova priča mlade majke pokazuje da čudni simptomi nakon porođaja moraju se ozbiljno shvatiti

Žena koja je primetila pad raspoloženja i energije, pomislila da ima postporođajnu depresiju, ubrzo je otkrila surovu dijagnozu. “Rak debelog creva IV stadijuma”.

Šanel Mols iz Australije rodila je svoje drugo dete. 34-godišnjakinja je tada doživela simptome koje nije primetila u prethodnoj trudnoći. Posle porođaja osećala se loše – nije imala energije, bila je slaba i depresivna. Nešto kasnije, ispostavilo se da joj je čak i obična šetnja nemoguća, što ju je nagnalo na istraživanje.

Otkrila je nizak nivo gvožđa i anemiju. Mlada majka je posumnjala da je to možda posledica hormonske neravnoteže, a njeno loše raspoloženje može biti povezano sa postporođajnom depresijom.

Istina je da hormonske promene mogu izazvati poremećaj sna, umor i poteškoće u koncentraciji. Ta depresija takođe nije neuobičajeno iskustvo nakon porođaja. Za mnoge žene, vreme nakon trudnoće je tužno, nisko samopoštovanje i promene raspoloženja.

Šanel se dugo osećala neprijatno, a nakon nekog vremena počela je i da ima problema sa sistemom za varenje. Zbog toga je sprovela dalje testove. Kolonoskopija obavljena otkrila je nešto što mlada majka nije očekivala – veliki tumor u debelom crevu.

Borba protiv raka

Ženi je dijagnostikovan maligni kolorektalni karcinom, koji je dostigao IV stadijum.

– Nikada ni u najluđim snovima nisam slutila da ću u roku od pet godina od osnivanja porodice čuti da ću uskoro umreti. Svaki dan kada se probudim, proveravam da li sam se probudila iz ove noćne more. Volela bih da je sve to ružan san. Nažalost, nije tako, to je moja realnost […] Drhtim pri pomisli da bih mogla ostaviti svoju decu i muža. Ne želim ovo da radim, ne još. Volim svoj život i učiniću sve da se izborim za njega – rekla je žena za Dejli mejl.

Lekari su odlučili da odmah uklone maligni tumor, ali se rak proširio dalje na jetru. Žena je morala da prođe kroz opsežnu hemoterapiju praćenu terapijom zračenjem. Borba protiv raka bila je veoma teška, a bolest se vraćala sa metastazama. Kada je rak napao jajnike, limfne čvorove, dijafragmu i pluća, Šanel je rečeno da ima najviše 18 meseci života.

Nije htela da odustane i odlučila se za veoma skupu terapiju, za koju je pokrenula onlajn akciju prikupljanja sredstava. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim pružanjem podrške korisnicima interneta, žena 13. maja leti u Teksas na lečenje koje joj može spasiti život.

– Boriću se za budućnost svoje dece. Biću im majka što je duže moguće – kaže ona.

Hrabroj majci želimo oporavak.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin